Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hóvárra túráztak

kr beregszaszHáromfős önkormányzati delegáció vett részt testvérvárosunk, Beregszász „Beregszász és barátai a Hóvárra túráznak” elnevezésű programján július 1-3. között. A 2061 méter magas Hoverla - magyar nevén Hóvár - Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa. A túrázók útba ejtették a Rahói járást is, ahol az Európa közepe emlékoszlop áll. Képünkön Bráz György polgármester és Kiss Zoltán képviselő az emlékműnél.

Akadálymentesen

kr rendeloliftA Tiszaújváros Városi Rendelőintézet gyermekgyógyászati részlegén beépített liftet adtak át a lakosság számára.
Tiszaújváros vezetése nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a városban élő emberek életét minél komfortosabbá tegye. Bráz György polgármester az átadóünnepségen elmondta, hogy már több intézményben szereltek be személyfelvonót az utóbbi években. Tervezik a Derkovits Kulturális Központban és a Kazinczy Házban is egy-egy szerkezet beszerelését. A szakrendelőben lévő liftet már felújították, ez kifejezetten személyszállításra hivatott. A gyermekrészlegen lévő felvonó beteghordó-ágy szállítására is alkalmas, ami a betegeknek és a mentősöknek is könnyebbséget jelent.
- Törekedni kell az akadálymentes közlekedés megvalósítására, nagyon fontos, hogy a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsival érkező kismamák számára is megközelíthető és bent is „használható” legyen a rendelőintézet - mondta lapunknak Nagyné Kántor Judit főigazgató.
A felvonó építési munkálatai az év elején kezdődtek, átadása április közepén volt. A közel 13 millió forintba kerülő szerkezetet - minden engedély megszerzése után - most már a lakosság is használhatja.

Sportolás, szurkolás, szórakozás

kr megnyitoA 18. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét megnyitóját szombaton este az ETU Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokság előfutamait követően, a Városháztéren tartották meg, a Derkovits Fúvószenekar és Majorette-csoport közreműködésével.
Az egybegyűlteket elsőként Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnöke, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke üdvözölte, aki egyebek között elmondta, hogy az elmúlt 18 évben a világkupa köré egy egyre terebélyesebb rendezvénysorozatot sikerült létrehoznia a 2013-ig dr. Márkus Gábor nevével fémjelzett szervezőknek.
- A huszadik világkupánk világrekordnak számít, sehol máshol nem rendeztek megszakítás nélkül ennyi futamot - hangsúlyozta Lehmann Tibor. - Az is figyelemre méltó, hogy a jubileum kapcsán ellátogatott hozzánk Marisol Casado, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) elnöke, Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) elnöke és mi rendezhetjük az ifjúsági Európa-bajnokságot. A héten vendégül láthatjuk Tiszaújvárosban a „Budapest 2024” olimpiai pályázat több vezető képviselőjét is. A fentiek bizonyítják, hogy városunk központi helyet foglal el a magyar sportdiplomáciában.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban hétköznap nem lesznek misék, szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz a szentmise templomunkban. A plébániairoda nyitva tartása júliusban SZÜNETEL.
Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia, utána betegek meglátogatása. Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia. Szerdán 8:00 Szent Liturgia.
Református
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 09:00 órától lesz istentisztelet.

Irány Kárpátalja

A Kaffka Margit Pedagógus Nyugdíjas Klub a Rákóczi Szövetség támogatásával autóbuszos kirándulást szervez Kárpátaljára augusztus 2-4-ig. /3nap, 2 éjszaka/ 

Várjuk klubtársaink, nyugdíjasok, és minden érdeklődő jelentkezését július 10-ig keddi és csütörtöki napokon a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület irodájában /Kazinczy út 3./ 9-10 óra között.
Az utazáshoz útlevél szükséges!
Útvonal: Beregszász, Munkács, Vereckei-szoros, Ungvár.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477