Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Triatlon TV

Július 2- 10. között rendkívüli késő esti különkiadással jelentkezik minden nap a Tisza TV. A szerkesztőség a Triatlon Nagyhét eseményeire hangolódva színes riportokkal, játékkal várja nézőit a képernyők elé. Az 1-1,5 órás adásidőben egyetlen olyan esemény sem marad ki, amely a rendezvényfolyam plakátjain szerepel, emellett érdekességek, újdonságok és stúdióvendégek is szerepelnek az adások műsortervében.
Esténként 21.30-kor egy üdítő klippel indul a Triatlon TV, majd a tömegsportrendezvények riportokkal tűzdelt összefoglalója következik, de láthatnak interjúkat is a fellépőkkel és a meghívott vendégekkel. A műsorzáró ajánlókból pedig mindent megtudhatnak a másnapi programokról. Az élő adást követően a műsort másnap délig folyamatosan ismétlik.

Zenével és tánccal

kr testvervarosokDr. Fülöp György alpolgármester vezetésével népes küldöttség járt lengyel partnervárosunkban, Swietochlowicében. A sziléziai vajdaságban található várossal a kultúra, a sport, az idegenforgalom fejlesztése, valamint a civil szervezetek közötti együttműködés, a partnervárosok lakossága közötti baráti kapcsolatok elmélyítése céljából köttetett kétoldalú megállapodás. A szerződés aláírása óta elsősorban a kultúra területén és a civil szervezetek együttműködésében erősödött a két település partnervárosi kapcsolata. Ennek jegyében most az önkormányzati delegációhoz csatlakozott a tiszaújvárosi gimnasztráda csoport és az Alexa Country Band is. A két csapat a városnapi fesztiválon lépett fel, nagy sikert aratva.

Zárva lesznek a rendelők

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. július 1. (péntek) Semmelweis nap, mely az egészségügyi dolgozóknak munkaszüneti nap. A szakrendelők, a háziorvosi rendelők és a fiziko-balneoterápiás részleg zárva tartanak, ez idő alatt a sürgősségi esetek ellátása a központi ügyeleten történik.
Megértésüket köszönjük.
Nagyné Kántor Judit főigazgató

Hivatali munkarend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban 2016. június 30-án (csütörtökön) az ügyfélszolgálatnál az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
Értesítjük továbbá a Tisztelt Lakosságot, hogy a közszolgálati tisztviselők napja munkaszüneti nap, ezért 2016. július 1-jén (pénteken) a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban nem lesz ügyfélfogadás.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Tíz nap Triatlonújvárosban

kr triatlon_egyes_1Nem akármilyen sport- és kulturális élménysorozatban lehet része azoknak a sportbarátoknak, akik július 1-10. között Tiszaújvárosban töltik napjaikat.
A 18. Triatlon Nagyhét nyitónapján a legendás Omega ad szuperkoncertet a Sportcentrumban, majd sorrendben jön az ifjúsági Európa-bajnokság, a junior Európa-kupa és az idén jubiláló, 20. ITU Világkupa, miközben jobbnál jobb együttesek és előadók váltják egymást a Városháztér színpadjain.
Az eseménysorozat részleteiről a Sziget Csárdában Bráz György polgármester, a szervezőbizottság (SZB) társelnöke, Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) elnök-vezetőedzője, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, Szabó Zita, a Magyar Triatlon Szövetség főtitkára, Tóth Tamás, a riói olimpia résztvevője, Márkus Gergely versenyigazgató, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója, Pálffy Gábor, a főtámogató MOL Petrolkémia Zrt. kommunikációs vezetője, dr. Fülöp György alpolgármester önkormányzati összekötő, és Márkus Balázs, az SZB társelnöke, a TTK elnökségi tagja tájékoztatta a média képviselőit.
A riói olimpia miatt egy hónappal korábbi Triatlon Nagyhét már az első hétvégén nemzetközi viadalt kínál a résztvevőknek. Július 2-án az ETU Ifjúsági Triatlon Európa-bajnokságon a sportág történetében először, egyéniben is összemérhetik tudásukat a korosztály legjobbjai. A rendező Tiszaújvárosi TK a második hétvégén előbb az ETU Triatlon Junior Európa-kupát, majd a Magyar Utánpótlás Gálát, végül az ITU Triatlon Világkupát hívja életre.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477