Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tiszaújváros jövőjéért

Június 10-én tartott ülésén 21,9 millió forint sorsáról döntött a „Tiszaújváros jövőjéért” Alapítvány kuratóriuma.
Eredményes volt Bráz György polgármester és Fasimon Sándor, a MOL magyarországi operatív működéséért felelős vezetőjének tárgyalása, a MOL Petrolkémia Zrt. 10 millió forintról 13 millióra emelte alapítványi befizetését - ezzel a jó hírrel kezdődhetett a kuratóriumi ülés. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően Tiszaújváros önkormányzata is ilyen összeggel támogatja az alapítványt, amely így 2016-ban 26 millió forinttal gazdálkodhat. Ennek nagy részét már most elosztotta a kuratórium. A legnagyobb támogatást - 20 millió forintot - a Tiszaújvárosi Triatlon Klub kapta a Triatlon Nagyhét megrendezésére.

Bővebben...

Omegára várva

kr omegajegyekHétfőn megkezdődött a jegyárusítás a július 1-jei Omega koncertre. Az első napon az eső ellenére sokan álltak sorba a mobil árusítóhelyen.
Június 23-áig hétköznaponként 16:00-tól 18:00 óráig csak a Tiszaújváros Kártyával rendelkezők részére - lakcímkártya kíséretében - ingyenesen lehet hozzájutni a belépőt jelentő piros karszalaghoz.
Június 24. és 30. között ugyancsak hétköznaponként 16:00-tól 18:00 óráig minden érdeklődő számára 1000 Ft-os áron értékesítik a jegyeket a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal előtti mobil árusítóhelyen. Július 1-jén, a koncert napján 16:00-tól 20:00 óráig minden érdeklődő 2000 Ft-os áron, a helyszínen, a Tiszaújvárosi Sportcentrumban válthat jegyet.

Meleg étel nyáron is

kr etkeztetesCsütörtöktől indul a nyári szünidei gyermekétkeztetés. A rászoruló családok gyermekei a vakáció ideje alatt minden hétköznap kapnak meleg ételt.
Az ingyenes ebédet két helyszínen, Tiszaszederkényben, az Esély Napközi Otthonban, a városban pedig a központi étteremben fogyaszthatják el helyben. Tiszaújvárosban eddig is volt, de egy idei jogszabályváltozás miatt a települési önkormányzatoknak most már kötelező feladatává tették a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szünidei ellátását.
- Június 16-a és augusztus 31-e között 55 munkanapon keresztül tudjuk biztosítani a rászorulóknak a napi meleg ebédet - nyilatkozta lapunknak dr. Simon Adrienn, az Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztály osztályvezető helyettese. - Korábban a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők közül került ki a támogatotti kör, amit a hivatal állapított meg a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ együttműködésével. Most azonban jogszabályváltozás miatt igényelni kell a szünidei gyermekétkeztetést, amire folyamatosan van lehetőség az egész vakáció ideje alatt. A kérelmeket természetesen a lehető leggyorsabb időn belül elbíráljuk. Eddig 38 igény érkezett hozzánk, valamennyit pozitív elbírálásban részesítettük - tudtuk meg az osztályvezető helyettestől.

Nem vének, de elballagtak

kr ballagas_egyesreVárosunk négy általános iskolájából háromban már elbúcsúztak a végzősök. A ballagásokat a Széchenyi, a Hunyadi és a Szent István iskolában rendezték meg a hétvégén. Képünkön a hunyadisok, az iskolazászlóval.

Egyházi hírek

Római katolikus

Csütörtökön nem lesz mise. Pénteken és szombaton 18.00 órakor, vasárnap 11.00 órakor lesznek a szentmisék. Június 22-én, szerdán 16.00 órakor tanévzáró mise lesz a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulóinak templomunkban.
Görögkatolikus
Vasárnap 10:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia, benne hálaadás az elmúlt tanévért, 17:00 vecsernye. Hétfőn és szerdán 8:00 Szent Liturgia.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477