Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szederkényi szalonnázás

kr nyarspartiIsmét sikeresnek bizonyult Tiszaszederkényben a Nyárs-party elnevezésű közös szalonnasütés. A művelődési ház melletti rendezvénytéren családok, baráti társaságok nyársaltak zeneszó mellett, s beszélgettek, szórakoztak szombaton kora este. A hagyományt követve megsütötték Szederkény szalonnáját is, melyből mindenki kaphatott kóstolót - ahogy a jóféle nedűből is.

Közterületi felújítások

kr felujitasJavában zajlanak az idei közterületi rekonstrukciók első ütemének munkálatai.
A legelőrehaladottabb állapotban a Szent László út mindkét oldalát érintő járdafelújítás van, ahol a régi, töredezett aszfalt helyére térkő burkolatot fektetnek le.
A jelenlegi munkálatok nagy részét Tiszaszederkény városrészben végzik. A Bajcsy-Zsilinszky úton, egy rövid szakaszon - a 84-86. szám előtt - a járdát, a Petőfi úton az útburkolatot újítják fel. A Szabadság és a Hunyadi úton a járda-, valamint az út burkolata is megújul. A beruházások bruttó költsége 42,7 millió forint.

’56-os Vértanúk Emléknapja

Tisztelettel meghívjuk Tiszaújváros lakóit az ’56-os Vértanúk Emléknapja alkalmából rendezendő néma megemlékezésre 2016. június 16-án (csütörtök) 16.00 órára az ’56-os Emlékhelyre.
Derkovits Kulturális Központ

Nyakunkon a szúnyogszezon

kr szunyogirtas_1A hétvégén elkezdődött a szúnyogirtás Tiszaújvárosban. Erről, illetve a várható szúnyoghelyzetről nyilatkozott lapunknak Kerékgyártó István, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
- Ezer hektáron, helikopterről juttattuk ki a szúnyogirtó szert - mondta Kerékgyártó István. - A csípőszúnyog-gyérítést megelőzte egy csípésszámlálás és május közepétől szúnyogcsapdát is üzemeltetünk. A BG-Sentinel speciális szúnyogcsapdát széndioxid és octenol csalogató- anyagokkal működtetjük. A széndioxidot, melyet az emberek is kilélegeznek, már hatvan méterről megérzik a csípőszúnyogok, az octenol „illata” pedig hasonlít az emberi verítékhez. Az illó anyagokra odacsalogatott szúnyogokat a ventillátor begyűjti egy rovargyűjtő zacskóba.
- Milyen eredményt hozott a számlálás? Mire számíthatunk a nyáron?
- A csípésszámlálás és csapdázás mérései enyhe szúnyogártalmat mutattak, ami azonban már indokolta a szúnyoggyérítést. Tiszaújvárosban utoljára 2010-ben volt nagymértékű szúnyogártalom, amikor a Tisza és Sajó harmadfokkal tetőzött és az árterületeket hosszú ideig víz borította, ez kedvezett az ártéri gyötrő szúnyogok kifejlődésének. Idén február végén, a Sajón és a Tiszán kisebb árhullám vonult le, a Sajó kiöntött.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Kedden és szombaton 18 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesznek a szentmisék templomunkban.

Református
Csütörtökön 18.00 órától bibliaóra lesz a városban.
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet. A városban a délelőtti alkalom ideje alatt az imaházban gyermek istentiszteletet tartunk.
A Tiszaújvárosi Református Egyház 2016. június 20-24. között a 12 év feletti korosztály számára angol tábort rendez anyanyelvi segítőkkel. 2016. június 27-július 01. között a már hagyományos hittantábor lesz. Érdeklődni és jelentkezni a lelkészi hivatalokban vagy a 49/542-064 –es számon lehet!


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477