Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Légi szúnyogirtás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. szervezésében a 2016. június 2-5. közötti időszakban légi kémiai szúnyogirtást végez, Tiszaújváros belterületén.

Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.

Megérkezett a zongora

kr beregszaszTestvérvárosunk, Beregszász valamennyi művészet- és zenekedvelő polgára nevében Babják Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki levélben Bráz György polgármesternek és Tiszaújváros önkormányzatának az adományozott koncertzongoráért.
A képviselő-testület 2015 novemberében döntött arról, hogy a Derkovits Kulturális Központ Weinbach típusú zongoráját üzleti vagyonná nyilvánítja és a versenyeztetéstől eltekintve Bráz György polgármester részére értékesíti, aki a hangszer felújítását követően Beregszász Városi Művelődési Házának adományozza. A döntést megelőzően a Derkovits Kulturális Központ az önkormányzat támogatásával egy új, Boston típusú versenyzongorát szerezhetett be. Az új hangszert először a 2015. március 15-ei nemzeti ünnep alkalmával hallhatta és láthatta Tiszaújváros közönsége.
A több mint negyven évvel ezelőtt beszerzett páncéltőkés, Weinbach típusú zongora a Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület támogatásából megvalósult felújítást követően a Magyar Vöröskereszt segítségével 2016. május 26-án érkezett meg a beregszászi művelődési ház felújított nagytermébe.

Időközi leltár a beruházásokról

kr bolcsodeEzúttal érdekesnek bizonyult az egyébként nem igazán izgalmas, a lejárt határidejű határozatokról szóló napirendi pont a testületi ülésen.
Ezzel összefüggésben ugyanis Bráz György polgármester a ciklusprogram „fő csapásairól”, illetve az uniós pályázati források bevonásával tervezett beruházásokról adott tájékoztatást.
E szerint az Otthon Melege Program keretében az önkormányzat 377 millió forintos támogatást nyújt, s ennek segítségével újabb 819 lakás fűtését korszerűsíthetik a társasházak.
Elkészült a Tiszaújváros-Polgár közötti kerékpárút megvalósíthatósági hatástanulmánya, a konzorcium pályázatát befogadták, döntés még nincs a támogatásról. A Tiszaújváros-Sajóörös közötti kerék-
párút ügyében a város önkormányzata mindent megtett - vállalta például a tervezővel a szerződéskötést - az elkészült háttértanulmányt elküldték Sajóörös számára, csakúgy mint a konzorciumi megállapodás tervezetét, ám visszajelzés nem érkezett, ahogy válasz semBráz György érdeklődő levelére.

Bővebben...

Konzultációs fórum

Június 8-án, szerdán 15 órától a Városháza házasságkötő termében ülést tart a Tiszaújvárosi Konzultációs Fórum. A rendezvényen Bráz György polgármester ad tájékoztatást Tiszaújváros 2016. évi költségvetéséről, az önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok helyzetéről.

A tanácskozás nyílt, arra minden érdeklődőt várnak.

Angyali találat: bennmaradás

kr foci_egyesreTiszaújvárosi szurkolók és játékosok a REAC elleni idegenbeli döntetlen után. A bajnokság 33. fordulójában megszerzett egy ponttal - és a Cigánd Felsőtárkány elleni győzelmével - a Termálfürdő FC Tiszaújváros kiharcolta az NB III-as bajnokságban indulás jogát a következő szezonban. Az utolsó helyre visszacsúszott Felsőtárkány esik ki, mivel a záró fordulóban szabadnapos, így nem szerezhet pontot. A Tiszaújváros akár még feljebb is kapaszkodhat a tabellán, ha vasárnap legyőzi a DVTK II. együttesét.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477