Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Halálos motorosbaleset

Május 12-én 20 óra körül Tiszaújváros, Vasvári Pál út és Dózsa György utca kereszteződésében közlekedett motorkerékpárjával egy férfi, aki - eddig tisztázatlan okból - az egyik sarki ház falának hajtott.
A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Ásványok és vasútmodellek

kr vasut_asvanyKét kiállítás is nyílt a Derkovits Kulturális Központban a Tavaszi Fesztivál alkalmából.
Ásványok a Bükk-hegységből, a Mátrából, a Börzsöny lankáiról. Krisztián István saját gyűjtésű ásványaiból rendezte be azt a kiállítást, amely a Derkó Minigalériában nyílt meg. Achát, kalcedon, jáspis, csak néhány a tárlaton látható darabokból, melyek közül sokra a közeli hegyekben letl rá a gyűjtő, főképp Meggyaszó és Erdőhorváti térségében. Bár drágakövet nem rejtenek a hazai hegyek, annál több különleges ásványt. Krisztián István egy szeletét hozta el gyűjteményének, amit nem csak hogy maga kutatott fel és szabídított ki a hegyoldalból, hanem meg is munkálta ezeket. Sokakat csupán a kövek természetessége, szépsége vonz, másokat az ásványok gyógyító erejébe vetett hite hoz el egy-egy ilyen kiállításra, hiszen manapság egyre nagyobb szerepet kapnak az ásványok az ezoteriában. A különleges ásványgyűjtemény péntekig látható, a kövekből készült tárgyak, ékszerek meg is vásárolhatók ez idő alatt.

Bővebben...

Útlezárások

Tisztelt Városlakók!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy május 19-én, csütörtökön a „Bormaraton” nevű kerékpáros rendezvény miatt félpályás útlezárás lesz 13 óra 45 perc és 14 óra 50 perc között a Szent István út - Bartók Béla út - Bethlen Gábor út - Lévay út - Szent István út -Örösi út útvonalon.
A kerékpárosok elhaladását követően az útszakaszok lezárását azonnal feloldjuk!
Kérjük szíves megértésüket!

Bővebben...

Mindenkihez szólva

kr fesztival_megnyitoDr. Fülöp György alpolgármester nyitotta meg az idei Tiszaújvárosi Tavaszi Fesztivált. Köszöntőjében a város pezsgő kulturális életét emelte ki, és azt a programcsokrot, ami idén 741 rendezvényt kínál Tiszaújváros lakosságának.
- A több mint 20 évre visszatekintő Tavaszi Fesztivál idén is gazdag műfaji sokszínűségben, és minden társadalmi réteget megszólít, immár az ifjúságot is - mondta köszöntőjében az alpolgármester.

Fesztiválnyitány sztárvendéggel

kr brodyBródy János koncertje nyitotta az idei Tavaszi Fesztivált.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477