Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ballagások

A végzős diákok mindkét tiszaújvárosi középiskolában április 29-én, pénteken ballagnak el. A SZSZC Brassai Sámuel Szakképző Iskolájában 16.00 órakor, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 17.00 órakor kezdődik az ünnepség.

Sok a festékmaradék

Több mint 12 tonna veszélyes hulladék gyűlt össze az önkormányzat és az Ecomissio Kft. közös begyűjtési akciójában április 4-7 között.
A tíz hulladékféleséget tartalmazó lista élén ezúttal a festék és göngyölege áll 5.680 kg-mal. A gyakran éllovas elektronikai berendezések most a második helyre szorultak 4.340 kg-mal.
E két kiugróan nagy mennyiségű hulladékfajta után a további sorrend: háztartási vegyszerek és csomagolásai (830 kg), növényvédőszerek és göngyölegei (670 kg), autógumi (640 kg), háztartási olaj, zsír (13 kg), kozmetikumok (55 kg), fáradt motorolaj (40 kg), fénycső (28 kg), elem, akkumulátor (17 kg).

A jövő jelképe

kr jabil_faTiszaújváros idén ünnepli várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját, és a Jabil is ötven évvel ezelőtt alakult meg egy detroiti garázsban.
A múltat és a jövőt jelképezi az a keskenylevelű kőrisfa, melyet a város és a Jabil tiszaújvárosi vezetői közösen ültettek el a Dísztó partján, így tisztelegve a jubileumok előtt.
- Most, ötven év után világszerte mintegy 150 ezer főt foglalkoztat a Jabil - mondta Aczél Krisztián, gyárigazgató, aki a tiszaújvárosi gyár történetét is felidézte.
- 16 évvel ezelőtt kezdődött a semmiből, zöldmezős beruházásból. Most több mint 4000 kollégát foglalkoztatunk, és azt gondolom, hogy ez egy nagyon szép jövőt ígér, és ezt jelképezi ez a fa is - mondta.
A fánál egy táblát is elhelyeztek: „Állíttatta Tiszaújváros önkormányzata és a Jabil Circuit Magyarország Kft. fennállásuk 50. évfordulója alkalmából” - áll a táblán.
- Remélem, hogy a 60., 70., és a többi évfordulón az itt működő Jabil és a mindenkori városvezetés mindig el fog ültetni egy fát - mondta Bráz György polgármester a fa elültetése után.

Kicsik és nagyok akadtak horogra

kr horgaszversenyÁprilis 23-án 78-an neveztek a Zabos Géza Horgászegyesület évadnyitó horgászversenyére, melyet az Erdészeti tavon rendeztek.
A petrolkémiai majális előrendezvényeként számon tartott horgászverseny napjára hűvös, szeles időjárás köszöntött a szép számban megjelent horgászokra. Talán ezért, talán azért, mert ezúttal nem volt telepítés a verseny előtt, eleinte kevés zsákmány akadt horogra. „Félidőben” Zsiga Pál méretes csukája volt a sláger, melyet a dagonyás parton fogott.
Ám hamar híre ment annak is, hogy a túlparton Pózmán Krisztián pontykészlete áll nyerésre. Így is lett.
Eredmények: Női: 1. Bán Szilvia (980 g). Férfi úszós kategória: 1. Csengeri László (3.780 g), 2. Gál Péter (1.960 g), 3. Jávorszki József (1.740 g), Férfi fenekezős kategória: 1. Pózmán Krisztián (7.340 g), 2. Kardos Zoltán (3.380 g), 3. Sándor István (2.620 g), 4. Hajdú János (2.340 g), 5. Zsiga Pál (1.960 g). A legnagyobb hal: Pózmán Krisztián (2.820 g).

Biztonságosan egymásért

kr bnap_1_1Szirénázva, villogva vonultak a fel a Szent István úton a Biztonság napja főszereplői, idén már nyolcadik alkalommal. A felvonuláson a mentőgépjármű-vezetők nemzetközi versenyére érkezett résztvevők is jelen voltak, hiszen hatodszor rendezték meg ezt az ügyességi versenyt, ahol már nem csak hazai, hanem külföldi mentősök is részt vettek.(Részletes tudósításunk a további oldalon.)

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477