Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tanársztrájk

kr sztrajkA Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott tiszaújvárosi iskolák mindegyike csatlakozott szerdán az országos pedagógussztrájkhoz. Az Eötvös középiskola előtt - csakúgy, mint a múlt pénteki figyelmeztető sztrájk alkalmával - szülők, nagyszülők, az oktatási rendszerrel elégedetlen civilek demonstráltak, szolidaritást vállalva a tanárokkal.
Városunk egyházi iskoláiban és az immáron a Nemzetgazdasági Minisztérium égisze alá tartozó Brassai Szakképző Iskolában nem volt sztrájk.

Regionális továbbképzést tartottak

kr gyakorlatA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatala regionális továbbképzést tartott városunkban, a Laza Pláza klubházban. A szakmai napon a Borsod és Szabolcs megyei kormányhivatalok érintett munkatársai vettek részt.
A Borsod megyei védelmi rendszernek ez volt a negyedik gyakorlata 2013 óta, az elsőt Mádon tartották, ezt Szirmabesenyő és Tokaj követte.
- Jelmondatunk, hitvallásunk, hogy a balszerencsét nem siratni kell, hanem legyőzni - mondta köszöntőjében Demeter Ervin kormánymegbízott, aki a védelmi igazgatás változásait is felidézte. - 2010-ben kezdődött el az országban a védelmi igazgatás újjáéledése, itt Borsod megyében rögtön egy árvízzel szembesültünk 2010 nyarán, ez elég kontrasztos helyzet volt. Az első lépés a védelmi igazgatás szabályozása volt, következő lépésként megtörtént a szervezeti rendszer kialakítása, és most tartunk ott, hogy a védelmi igazgatás szereplőinek a tudását, felkészültségét fejlesztjük és gyakoroljuk.

Bővebben...

Adomány a rendőrségnek

kr rendorsegTiszaújváros önkormányzata új technikai eszközöket adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak.
Az IP telefonokat, a laptop számítógépeket, a nyomtatót és az irodai programcsomagokat április 15-én hivatalában adta át Bráz György polgármester dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitánynak. Az adománnyal a főkapitányság Autópálya Alosztályának tevékenységét támogatja az önkormányzat.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Április 27-én, szerdán 18.45 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton 19:00 órakor, szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek a szent-
misék templomunkban. A következő vasárnapi gyűjtés Ferenc pápa kezdeményezésére az ukrajnai rászorulók javára. Április 21-én, csütörtökön kerületi esperesi gyűlés miatt nem lesz szentmise templomunkban. Azoknak a fiataloknak, akik 2016-ban fognak házasságot kötni jegyesoktatás lesz a plébánia közösségi termében április 24-én 15 órától.  A Rózsafüzér Társulat tagjai várják a hívek jelentkezését, akik szívesen csatlakoznak a rózsafüzér imádkozáshoz. Jelentkezni lehet misék után a sekrestyében.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477