Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szállodatűz

kr hoteltuzKigyulladt egy televíziókészülék a Phőnix Hotel egyik második emeleti szobájában április 6-án. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szálloda személyzete egy darab porral oltó készülékkel már eloltotta a tüzet, majd az egységekkel közösen gondoskodott a vendégek biztonságba helyezéséről. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, ennek során további tűzre utaló nyomot nem találtak. A negyvennyolc vendég közül senki sem sérült meg.

Táncolj, ne drogozz!

Húsz település több mint ezer táncosa 105 műsorszámmal nevezett az április 16-án a Tiszaújvárosi Sportcentrumban megrendezendő Táncolj, ne drogozz! XVIII. Show Tánc Fesztiválra. Idén a hazai csapatok mellett Szlovákiából is érkezik egy csoport.
A fesztivál nem verseny, nincs díjazás, csak bemutatók és a tánc öröme! A fesztivál célja: hirdetni az egészséges, drogmentes életmódot, és felhívni az emberek figyelmét a rendszeres testmozgás előnyeire. A fesztivál fővédnöke Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a fő támogató Tiszaújváros önkormányzata.
A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik az óvodások és alsósok produkcióival, majd délután kettőtől a felsősök, középiskolások és felnőttek mutatják be táncaikat.
A rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy a látványos produkciók közt lesz aerobik, akrobatika, akrobatikus látványtánc, akrobatikus rock and roll, balett paródia, burlesque, cheerleading, disco, divattánc, gimnasztika, gimnasztikus látványtánc, hip-hop, jazz balett, keringő, kortárs, latin tánc, latin tánc, látványtánc, mazsorett, modern balett, modern tánc, népi mulatós, néptánc, orientális tánc, show tánc, spanyol tánc, sportmazsorett, step pados tánc, swing, színpadi látványtánc, társastánc és törzsi tánc is.

Bővebben...

A mező bajnokai

Óriási sikert értek el a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola IV. korcsoportos leány mezeifutói. A remek felkészülés meghozta gyümölcsét, az ötfős tiszaújvárosi lánykoszorú a gödöllői országos diákolimpia döntőjén aranyérmet szerzett.

Korlátozott téka

Átépítés miatt csak néhány szolgáltatás érhető el a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A május közepéig tartó munkálatok ideje alatt akadálymentesítik a bejáratot, és a mosdót, irodahelyiségeket alakítanak ki, és lift is lesz az épületben. Az Árkádsor felől nyitva lesz az intézmény. Az átépítés ideje alatt látogatható a Helytörténeti Gyűjtemény, az előadóteremben lesz átmenetileg a hírlapolvasó, de lehet majd itt internetezni és fénymásolni is. A könyvkölcsönzés szünetel. Április 18-án a Tisza-parti fiókkönyvtár teljes átalakítását is megkezdik, ezért május végéig zárva lesz.

Teremszemle iskolaválasztás előtt

kr nyiltorakCsütörtökön és pénteken kell beíratni a gyerekeket az általános iskolába. A választás előtt nyílt tanítási órákat tartottak valamennyi tiszaújvárosi intézményben, megkönnyítve ezzel a szülők választását.
Szeptember óta nyitott kapuk fogadták az óvodásokat az állami és az egyházi iskolákban egyaránt, ahol játékos foglalkozásokon kóstolhattak bele a leendő elsősök az iskolai életbe, miközben megismerkedhettek a tanító nénikkel is. Sokan éltek a lehetőséggel, elvitték gyermeküket a délutáni programokra. A beiratkozás dátumához közeledve márciusban és áprilisban nyílt napokat szerveztek, ahol az iskolák teljes képzési kínálatukat felvonultatva mutatkoztak be.
- A kislányom angolt tanul az óvodában és szereti is, éppen ezért gondolkodunk a nyelvi osztályon - mondja Makó István, aki nagycsoportos lányával nézett meg egy tanórát a Hunyadiban. - Igaz most még csak egy alsó tagozatos magyar órát néztünk meg, de legalább láttuk azt is, hogy mit és hogyan tanulnak az elsősök. Azt hiszem, ezt írjuk be majd első helyre, az angolos osztályt a Hunyadiban. Reméljük, segít a döntésben az, hogy végignézzük a tiszaújvárosi iskolák kínálatát.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477