Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tánc és séta kékben

kr autizmus setaKözös tánccal és sétával várták a diákokat április 4-én az Autizmus világnapja alkalmából. A kékbe öltözött résztvevők előbb a Széchenyi iskola udvarán egy közös táncot adtak elő, majd a Városháztérre sétáltak, ahol egy szalagot formálva emlékeztek meg a világnapról.

Középiskolások gyárlátogatáson

kr jabilnyiltnapAz egyetemisták után a középiskolák diákjainak tartott nyílt napot a Jabil tiszaújvárosi gyára.
Ezúttal a szakirányú középfokú oktatási intézmények végzőseit hívta meg a vállalat, hogy megismerhessék a technikusok előtt álló lehetőségeket, kihívásokat, mindeközben betekinthettek a gyár mindennapjaiba is. Három borsodi és egy Szabolcs megyei intézményt láttak vendégül a szervezők, köztük a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakképzőiskolájának tanulóit is.

Ötvenest formáltak

kr mentokTizenegy mentőautó jelent meg kedden délelőtt a Városháztéren. A járművek egy ötvenes alakzatot formáltak, melyet a magasból lehetett látni. A mentősök már készülnek az április 23-i Biztonság napjára és a Mentőgépjárművezetők VI. Országos Szakmai és Ügyességi Versenyére, nem feledkezve meg Tiszaújváros várossá nyilvánításának 50. évfordulójáról sem.
(Fotó: Multicopter Hungary)

Közös otthonunk Tiszaújváros

kr diszunnepseg egyesreTelepülésünk várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából díszünnepséget tartott április 1-jén Tiszaújváros önkormányzata. A jubileummal összefüggésben négy kiállítás is nyílt a múlt héten. (Tudósításaink a további oldaon)

Elhivatottság, alázat, együttműködés

kr tuzoltokJanuár 21-én 20 óra 53 perckor riasztották a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft.-t, hogy tűz ütött ki a MOL Petrolkémia Zrt. Olefin-1 üzemében. A tűzoltók három perc múlva már a helyszínen voltak, a kemencetüzet hat és fél óra alatt több egység és szervezet közreműködésével oltották el.
Az oltásban résztvevő tűzoltókat jutalmazták most meg egy ünnepi állománygyűlésen.
- Ez az esemény olyan jelentőségű volt, amely komoly erők megmozgatását igényelte - mondta Lipták Attila dandártábornok, a B-A-Z Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. - Nagyfokú szervezettséget, olyan együttműködést igényelt, melyet több településről, sőt a megyén kívülről is érkezett hivatásos tűzoltó egységek, valamint a létesítményi tűzoltóság egységei között kellett megteremteni. Az esemény jellege, mérete mindenképp indokolta, hogy a közreműködő egységeket elismerjük, hiszen nagyon komolyat tettek, nagyon nagy tanúbizonyságát adták az elhivatottságnak, az alázatnak, az együttműködésnek.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477