Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Lakossági tájékoztató

Az Ecomissio Kft-nek a TVK területén levő hulladékégetőjében 2012. 08. 16-án csütörtökön, az esti órákban az égetésre előkészített hulladékok között egy félig töltött műanyag tárolóedényben, vegyi reakció indult be, és füsttel borította be az égetőt és környezetét. Az elkülönített, mintegy két hordónyi hulladékban zajló vegyi reakció az éjszakai órákra a Tűzoltó és Műszaki Mentő Kft, és a Katasztrófavédelmi Műszaki Szolgálat közreműködésével intenzív vizes hűtés hatására lelassult, illetve leállt. Az égető folyamatos, zavartalan üzemvitelét az eset nem érintette.
 
A mintegy 400 liternyi hulladék izocianát alapú, kemény szigetelőhabok gyártásából származó üstmaradék. A társaság előzetes vizsgálatai alapján a jelzett időben az építőipari szigetelő-tömítő-habok térhálósodásánál jellemző kémiai reakció indult be, feltehetően víz hatására, amikor is zömében - a környezetre nem veszélyes - szén-dioxid keletkezett.

A Katasztrófavédelmi Műszaki Szolgálat és a mobil labor többirányú és több légköri komponensre kiterjedő célirányos helyszíni mérései alapján a keletkezett gáz koncentrációja emberéletet nem veszélyeztetett, környezeti kárt nem okozott.

Az eset okát a társaság szakemberei, illetve az Iparbiztonsági Főfelügyelőség illetékesei vizsgálják.

Képes Tibor
stratégia igazgató
Ecomissio Kft.

Háromról kettőre

Téli időszámítás
Október 28-án, vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára, tehát egy órával vissza kell állítani az órákat, s ezzel elkezdődik a téli időszámítás.

Bővebben...

Köszöntötték

thumb KR csibeavato bolgarAz Eötvös középiskola Csibeavatója kissé rendhagyó módon kezdődött, hiszen a szórakoztató műsor előtt egy különleges köszöntőt tartottak.

Bővebben...

Közös ellenőrzés vizeinken

KR ellenorzesA korábbi gyakorlatnak megfelelően 2012. október 17-én ismét közös szolgálatot láttak el a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság rendőrei, a helyi Zabos Géza Horgász Egyesület halőrei, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság halászati felügyelői.

Bővebben...

Szerdai Krónika

Mindenszentekre való tekintettel a Tiszaújvárosi Krónika a jövő héten szerdán jelenik meg.

Bővebben...

Alkategóriák


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477