Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ünnepi szertartások a Tisza TV képernyőjén

kr mise 1A Tisza Televízió idén is beszámolt a húsvéti egyházi szertartásokról. A televízió március 25-én a nagypénteki református istentiszteletet, március 26-án a nagyszombati római katolikus szentmisét, húsvét vasárnapján a görög katolikus szent liturgiát közvetítette élőben. Ennek végeztével mindhárom felekezet ünnepi szertartását megismételte a Tisza TV.

Bővebben...

Tojásfa-díszítés

kr tojasfaNem a megszokott helyen, a Városháza előtti tér mellet, hanem a házasságkötő terem előtt, de az idén is gyönyörködhetünk a húsvéti tiszaújvárosi tojásfában.
A fát az elmúlt héten, csütörtökön díszítették fel a Remény Klub, a Guzsalyas Díszítőművészeti Szakkör, a Lisztérzékenyek Klubja és az Esélyegyenlőségért csoport tagjai, akik az esemény előtt már jó néhány héttel megkezdték a tojások díszítését. A csípős szél ellenére sokan állták körbe a tojásfát, ki a magasba nyújtózkodva, ki létrára kapaszkodva igyekezett húsvéti, tavaszváró hangulatba öltöztetni a fácskát. Számtalan horgolt, festett, igényesen, nagy odaadással készített tojás került az ágakra, gyönyörködtető perceket szerezve az arra sétáló tiszaújvárosiaknak.
A díszítés előtti és utáni percekben a résztvevők a Szivárvány együttes kíséretével közös, kellemesebb időjárást hívogató énekekkel - Tavaszi szél vizet áraszt, Ha nyílnak a tavaszi kék ibolyák - szórakoztatták egymást és az érdeklődőket.

Közvetítés a díszünnepségről

Településünk várossá nyilvánításának 50. évfordulója alkalmából 2016. április 1-jén díszünnepséget rendez Tiszaújváros önkormányzata.
A Derkovits Kulturális Központ színháztermében 16 órakor kez-
dődő ünnepi eseményt a Tisza TV élőben közvetíti. (Majd április 6-án 18.45-től megismétli.)
Ünnepi beszédet mond Bráz György polgármester. A meghívott vendégeket dr. Ternyák Csaba egri érsek, Csomós József református püspök, Huff Zsolt, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója és dr. Fülöp György alpolgármester is köszönti.
Az ünnepségen adják át első alkalommal a „Tiszteletbeli Városvezető” és a Tiszteletbeli Képviselő” címeket.
Az ünnepi műsor közreműködői: Bakonyi Csilla színművész, Kéry Tamás zongoraművész, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai és Tiszaújváros kórusai.

Őrzés, védelem, pályapályázat

Sürgős határidős feladatok miatt rendkívüli ülést tartott március 23-án Tiszaújváros képviselő-testülete.
Az alig negyedórás tanácskozáson elsőként - apró, főleg formai változtatásokat jóváhagyva - a képviselők módosították három önkormányzati intézmény alapító okiratát.
Nem volt vita az intézményi épületek, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok telephelyeinek portaszolgálatával és technikai őrzés-védelmével kapcsolatos napirendi pont tárgyalásakor sem.
A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban, illetve az önkormányzat intézményeinek (intézményműködtető központ, rendelőintézet), valamint gazdasági társaságainak (TiszaSzolg, Városgazda) székhelyein, telephelyein, feladatellátási helyein szerződéses jogviszony alapján évek óta portaszolgálat bevonásával történik az ügyfélforgalom elősegítése és az egyéb feladatok ellátása.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton 19:00 órakor, szerdán, csütörtökön, pénteken 8:30 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek a szentmisék templomunkban.
Első pénteken betegek látogatása, gyóntatás, áldoztatás. Első szombaton 8:00 órától az esti mise kezdetéig szentségimádás lesz a templomban.
Április 3-án az Isteni irgalmasság vasárnapja, a búcsúi szentmise 11.00 órakor kezdődik templomunkban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477