Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Az egészségmegőrzés jegyében

kr otveneninnenE héten folytatódott a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ szépkorúaknak szervezett „50-en innen és 50-en túl” című sorozata. Az Őszirózsa Idősek Klubjában 50 perc az egészségmegőrzés jegyében címmel az egészséges táplálkozásról tartottak előadást, melyet beszélgetés, gyümölcskóstoló és ízfelismerő játék követett.

Képernyőn a szertartások

kr templomikozvetitesAz egyházi szokásoknak megfelelően istentisztelettel, misékkel ünneplik a húsvétot a vallási felekezetek.
 A Tisza Televízió is követi hagyományait, ezúttal is élőben közvetíti az egyházi szertartásokat. A televízió március 25-én, pénteken a 11 órakor kezdődő nagypénteki református istentiszteletet, március 26-án, szombaton a 18 órakor kezdődő nagyszombati római katolikus szentmisét, húsvét vasárnapján a 11 órakor kezdődő görög katolikus szent liturgiát közvetíti. Ennek végeztével mindhárom felekezet ünnepi szertartását megismétli a Tisza TV.

Akadálymentesen a templomba

kr templomlepcsoAkadálymentesítették a Mária Magyarok Nagyasszonya római katolikus templom bejáratát. A beruházást még tavaly októberben kezdték el, annak a házaspárnak a tervei alapján, akik a ’90-es években tervezték a templom lépcsőjét. Az átépítés több ütemben történt, hogy lehetőleg zavartalan legyen a folyamatos ki- és bejárás. A lépcső bal oldalán immáron több méter hosszú - a lépcső meredeksége miatt szerpentinszerűen kialakított -, korláttal ellátott akadálymentes feljárón is be lehet jutni a templomba.

Óraátállítás

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. Az órákat most hétvégén, március 27-én, vasárnap hajnali 2 órakor kell előreállítani 3 órára. Az óraátállítás a szervezetünkre is hatással van. Egy-két hétig tartó kellemetlen érzéssel, fejfájással, koncentrációs és alvászavarral is járhat, hiszen az ember biológiai óráját nem lehet egy mozdulattal átállítani.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 30-án, szerdán 18.40 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477