Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Megújult a Tisza

kr tisza 1Lehet más üzletnek gazdagabb árukészlete, árusíthat olcsóbban, mégis aligha van olyan tiszaújvárosi, aki legalább hébe-hóba ne keresné fel a Szent István úti Tisza ABC-t.
Mert a Tisza, az Tisza! Fogalommá vált a városlakók számára, egyfajta hű társsá. Városunk legrégebbi nagy élelmiszer áruházát - melyet 1974-ben adtak át - most felújították.
Hogy mennyire a szívünkhöz nőtt a Tisza, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az átalakítás alatt nem volt olyan óra napközben, hogy valaki ne kukucskált volna be az üzletbe, kíváncsian lesve, mi lesz itt.
Most már tudjuk. Tágasabb, áttekinthetőbb, könnyebben használható a március 11-én újra megnyitott áruház.
Az első napok a `70-es éveket idézték, bizony sorba kellett állni még a kosarakért, bevásárlókocsikért is, s még hétfőn is hosszú sor kígyózott a csemegepultnál.
A roham az idő múltával bizonyára lanyhul, de az üzlet forgalma vélhetően jól alakul a jövőben is. Nem csak az árukészlet, a minőség, a központi fekvés okán. Hanem az ott dolgozók miatt is.

Bővebben...

Átvehetők az új Tiszaújváros Kártyák

kr kartya 1Szerdától - azaz tegnaptól - átvehetők a megújult Tiszaújváros Kártyák.
Tiszaújváros várossá nyilvánításának 50.
évfordulója alkalmából döntött úgy a képviselő-testület, hogy az önkormányzat megújult arculatú városkártyát bocsát ki. Az új kártyákat február 1-je óta lehet igényelni, s eddig mintegy 3500-4000-en éltek ezzel a lehetőséggel. Azok, akik már az első hetekben benyújtották igényüket - mintegy 2500-an - már átvehetik kártyájukat a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.
Az új kártyák április 1-jétől érvényesek, ezzel egyidejűleg a régiek elvesztik érvényességüket. Az igényléseket folyamatosan be lehet nyújtani az ügyfélszolgálaton, s ehhez - szemben a korábbiakhoz - fénykép sem kell. Ahogy pénz sem, hiszen a számos kedvezményre jogosító városkártya ingyenes, csak elvesztése, megrongálódása esetén kell megtéríteni az ismételten igényelt kártya előállítási költségét.

Bővebben...

Egy szívvel, egy lélekkel, egy akarattal

kr unnepseg egyesre1848 márciusának idusát idézte az időjárás 2016. március 15-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulóján. Az égiek azonban nem tudták megakadályozni a méltóságteljes ünneplést. A városi ünnepségek Tiszaszederkényben, a Hősi emlékműnél kezdődtek, a református templomtól induló fáklyás felvonulással folytatódtak, majd a Petőfi szobornál tartott megemlékezést követően a Derkovits Kulturális Központban értek véget. A tiszaújvárosi diákság március 11-én a Petőfi szobornál emlékezett a forradalomra és a szabadságharcra. Az ünnepségek szónokai a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a beszédíró pályázat díjazottjai voltak, akik mindannyian a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai.
(Tudósításaink további oldalakon.)

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton 18:00 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken reggel fél 9-kor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Nagyböjt idején minden héten, pénteken reggel háromnegyed 8-tól keresztúti ájtatosságot végzünk a szentmise előtt a templomban. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket.
Kedves testvérek! Egyházközségünk képviselőtestülete adomány gyűjtését kezdte meg egy tiszaújvárosi 6 éves beteg kislány, Lia életmódjavító műtétére, mely Spanyolországban lesz. Adományainkat a templomban a bejáratnál elhelyezett perselyben helyezhetjük el.

Bővebben...

Húsvéti tojásfa

A hagyományokhoz híven húsvét alkalmából ismét hímes tojással díszítenek fel egy fát a Városháztér mellett a Remény Klub szervezésében. Az ünnepi ráhangolódáshoz bárki csatlakozhat, az időpont: március 24., csütörtök, 16.00 óra.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477