Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kitüntetettjeink

Tiszaújváros képviselő-testülete az alábbi személyeknek és közösségnek adományozott ágazati önkormányzati kitüntetést március 15-e alkalmából.

Tiszaújváros Közneveléséért
Fodorné Szabó Valéria intézményvezető-helyettes, évi díj
Lukács Árpád tanár, évi díj
Tankó Lászlóné intézményvezető-helyettes, életműdíj
Kovács-Balog Imréné gyógypedagógus, életműdíj
Bene Józsefné pedagógiai asszisztens, életműdíj

Bővebben...

Olvasmány a jelennek, történelem a jövőnek

kr evkonyv 1Az elmúlt év történéseit, érdekes eseményeit, fontos mozzanatait foglalja össze Tiszaújváros 2015-ös évkönyve. A nyomdai munkálatok már javában zajlanak, a könyv március 15-ére készül el.
A jelentősebb eseményeken túl helyet kaptak benne az aktuális statisztikai adatok is, így mutatva teljes képet a város tavalyi évéről.
- Mi magunk is forgatjuk - mondta dr. Fülöp György alpolgármester -, és fontos az is, hogy a jövő nemzedékének legyen egy olyan olvasmányos könyv a kezében, ami alapján megismerheti a város történetét.
Az ezer példányban készülő évkönyv nyomdai munkálatai a tiszaújvárosi GraFol Print Kft. nyomdaüzemében zajlanak, 800 puhakötésű és 200 keményfedeles könyv készül. Az évkönyvet a sajtónapi ünnepség meghívottjai és a március 15-ei kitüntetettek vehetik először a kezükbe. Nem csak az évkönyv készül ebben a nyomdában, hanem több jubileumi kiadvány is.

Bővebben...

Nőnapi ünnepségek városszerte

kr nonapjoEgész héten nőnapi rendezvényeket tartanak városunkban.
Az oktatási-nevelési, egészségügyi és szociális intézmények mellett a közszféra, a gazdasági társaságok hölgy dolgozóit is köszönti a város vezetése, csakúgy, mint a szépkorúakat.
- Nagyon jó veletek dolgozni, mert kreatívak vagytok, megbízhatóak vagytok, nem csak otthon, hanem a munkahelyen is - mondta az állami általános iskola nőnapi rendezvényén Hok Csaba intézményvezető.
Az ünnepelteket Bráz György polgármester köszöntötte, aki szólt arról, fontos, hogy legyen egy olyan nap az évben, ami a nőkről szól.
- Mi sokszor megfeledkezünk azokról a kötelezettségekről, amik egy családban elvárhatók egy férfitől - mondta a polgármester -, de ekkor jönnek a nők, akik édesanyaként akkor is helytállnak, amikor mi nem tudjuk, hogy mi a dolgunk - tette hozzá.
Az ünnepségen zenés-verses műsorral és vacsorával köszöntötték a hölgyeket.
Péntekig még számos intézmény, társaság hölgy dolgozói számára rendeznek ünnepséget, kedden többek között a szépkorúaknak tartottak műsoros délutánt a Derkovits Kulturális Központban. Itt Bráz György polgármester és dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte a hölgyeket, majd operett- és musicalslágerekkel szórakoztatták a résztvevőket a vendégművészek.

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton 18:00 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken reggel fél 9-kor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Szombaton, az esti szentmisén meghívott vendégünk Papp Tihamér atya, ferences szerzetes Szentkútról. Kérjük a kedves testvéreket, minél többen vegyünk részt a szentmisén!
Nagyböjt idején minden héten, pénteken reggel ¾ 8-tól keresztúti ájtatosságot végzünk a szentmise előtt a templomban. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket.

Bővebben...

Helyreigazítás

Múlt heti számunkban tévesen jelent meg, hogy Makrányiné Tamási Tündét a TiszaSzolg 2004. Kft. felügyelőbizottsági tagjává választotta a képviselő-testület. A Polgármesteri Hivatal Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztályának vezetőjét a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába delegálta a testület. A hibáért az érintettől és olvasóinktól elnézést kérünk.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477