Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Viccmesélő délután

kr viccMásodik állomásához érkezett a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ által szervezett Ötvenen innen és ötvenen túl programsorozat. A szépkorúak számára most egy viccmesélő délutánt rendeztek. Mintegy harmincan mondták el legjobbnak tartott viccüket, a közönség pedig megszavazhatta kedvencét. Az első helyen Hegedűs Csaba végzett, a második Kányási Béla, míg a harmadik Besenyei Istvánné lett. A rendezvénysorozat márciusban egy egészségmegőrző előadással folytatódik.

Iskolás a legtöbb beteg

kr influenzaAz országban tovább emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma.
A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján a február 8. és február 14. közötti időszakban az előző hetinél 38%-kal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
A megbetegedések többségéért az influenza B vírus felelős. A betegek között országos viszonylatban tovább nőtt a gyermekek aránya (44,3%) - áll az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatójában.
Tiszaújvárosban az elmúlt héthez képest nem sokat változott a helyzet, már ami az orvoshoz fordulók számát illeti. Ami viszont változott, a betegek életkora: most már a 0 és 9 éves kor közöttiek is egyre nagyobb számban betegednek meg, bár még mindig az általános iskolások vannak a legtöbben, kevés a 15 év feletti beteg. A legérintettebb a 6-14 éves korosztály.
A járványban az észak-magyarországi megyék a legfertőzöttebbek. Nem kell messzire menni: Mezőcsáton az elmúlt héten 50 influenzás beteget regisztráltak, várható tehát, hogy tovább növekszik a vírusfertőzöttek száma.

Farsang farka

kr farsangNem csak a diákok, a tanári kar tagjai is jelmezbe bújtak a széchenyisek alsós farsangján. Míg ők előadással készültek, addig a gyerekek műsora régi idők farsangjait idézte, amikor még készre koreografált produkciók helyett csupán jelmezes felvonulás volt. Ezzel a maszkabállal zárult a tiszaújvárosi intézményi farsangok sora.

Kopasz vagyok

Kopasz vagyok. Meccsre is járok, de nem ütöm az ellentábort. Csak a bírót szidom olykor-olykor. Mindenkor.
Kopasz vagyok. Kocsmába is járok, de nem cigányozok. Csak nemtetszésemnek adok hangot olykor-olykor. Mindenkor.
Kopasz vagyok. Gyakran emlegetem Trianont, de nem akarom lerohanni Erdélyt, kiirtani a románokat. Csak a szívem hasad meg olykor-olykor. Mindenkor.
Kopasz vagyok. A Nemzeti Választási Irodába nem járok. Csak elborzadva nézem tar honfitársaim sokatmondó némaságát. Kigyúrt testükön a dzseki alatt nem kockás ing feszül.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Március 2-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477