Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tisztelt Tiszaújvárosi Polgárok!

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából városunk ünnepséget rendez.
Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, melyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni 2016. március 15-én (kedd) 18.30 órától a Petőfi szobornál, hogy az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban március 9-én (szerda) 16.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál. Az írásos jelentkezésben kérjük megjelölni a szervezet és a koszorúzó személy(ek) nevét.
A koszorúkat a kulturális központban március 15-én 10.00 órától 12.00 óráig és 14.00 órától 16.00 óráig lehet leadni. ( Tiszaújváros, Széchenyi út 2. Tel/fax: 49/542-004, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.)
A koszorúzás sorrendjét az intézmény a protokoll szabályai szerint állítja össze.
Mátyás Zoltán
     igazgató

Kevesen, de lelkesen

kr veradasA tervezett létszám alatt teljesítettek a donorok Vöröskereszt legutóbbi tiszaújvárosi véradásán. A meghirdetett kétnapos akcióra 200 véradót vártak, 185 önkéntes jelentkezett, de az orvosi vizsgálatok után csak 158-an adhattak vért. Nem volt viszont hiány fiatalokból, 17 első véradó jelent meg az év első véradásán a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.

A költségvetés prioritásai

• Az „Otthon Melege Program” keretében a társasházak energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása.
• A városlakók nyugalmának megőrzése érdekében a közbiztonság javítása a város egész területén a kamerarendszer kiépítésével.
• A lakosság többsége által használt, forgalmasabb közterületek, nagyobb terek átgondolt, tudatos fejlesztése.
• A „Látható Tiszaújváros” program jegyében az elhasználódott út-, és járdaszakaszok burkolatainak felújítása, köztéri bútorok cseréje.
• A távhővezeték-rekonstrukció folytatása.
• A nappali melegedő épületének kivitelezése.

Bővebben...

A gazdálkodás alapelvei

1. Takarékos, biztonságos és átlátható működés.
2. A kötelezően ellátandó feladatok elsődlegessége.
3. A szociálisan rászorultak támogatása.
4. Az önkormányzati vagyon tervszerű karbantartása.
5. Tudatos városüzemeltetés és városfejlesztés.
6. Indokolt támogatások biztosítása.
7. Beruházások kivitelezése akkor indítható, amennyiben a forrás biztosítása nem veszélyezteti az előzőekben megfogalmazott elveket.
8. Az önkormányzati tulajdonú társaságok költséghatékony működése.

Bővebben...

Első olvasatban jó költségvetés

kr ulesDöntés még nem született, de első olvasatban - február 11-én - már megtárgyalta 2016. évi költségvetését Tiszaújváros képviselő-testülete.
„Hosszú, három hónapig tartó munka végéhez értünk azzal, hogy elkészült a költségvetés tervezete, s tárgyalhatunk róla. S még egy megjegyzés: megnyugtató a helyzet.” E rövid polgármesteri bevezetővel kezdődött Tiszaújváros 2016. évi pénzügyi tervének megvitatása. Bráz György a napirendi pont mintegy egy órán át tartó tárgyalása során természetesen többször is szólt, főleg konkrét javaslatokra reagálva, általános megállapításként pedig úgy fogalmazott, hogy miként a költségvetés összeállításakor, úgy annak elfogadását követően a végrehalytásban is számít a pár-tok, szervezetek, azok képviselőinek felelősségteljes együttműködésére.
A benyújtott tervezetet az ellenzéki képviselők is jónak tartották, s örömmel konstatálták, hogy több javaslatuk is beépült a költségvetésbe.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477