Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kikeleti hóvirág

KR hoviragFebruár derekán járunk, mégis, hó helyett hóvirágot látunk. Városunkban is. Jó tudni, a hóvirág 2005 szeptembere óta védett növény, eszmei értéke 10 ezer forint.

Véradás a könyvtárban

A Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete február 11-én és 12-én szervezi soron következő véradását a tiszaújvárosi Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A donorokat mindkét napon 8 és 16 óra között várják.

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2016. február 11-én, csütörtökön 14.00 órakor rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat Tiszaújváros Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására
2. Javaslat az önkormányzat 2016. évi költségvetésére
3. Javaslat a Derkovits Kulturális Központ módosított hétéves továbbképzési tervének jóváhagyására
Kérdések

Tisztelt Tiszaújvárosi Polgárok!

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából városunk ünnepséget rendez.
Kérjük azokat a pártokat, polgári és civil szervezeteket, melyek a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni 2016. március 15-én (kedd) 18.30 órától a Petőfi szobornál, hogy az ünnep méltó előkészítése érdekében jelezzék részvételi szándékukat írásban március 9-én (szerda) 16.00 óráig a Derkovits Kulturális Központ igazgatójánál. Az írásos jelentkezésben kérjük megjelölni a szervezet és a koszorúzó személy(ek) nevét.
A koszorúkat a kulturális központban március 15-én 10.00 órától 12.00 óráig és 14.00 órától 16.00 óráig lehet leadni. ( Tiszaújváros, Széchenyi út 2. Tel/fax: 49/542-004, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.)
A koszorúzás sorrendjét az intézmény a protokoll szabályai szerint állítja össze.


Mátyás Zoltán
     igazgató

Tanulmányi ösztöndíj a fiataloknak

KR mecenas 1Tiszaújváros önkormányzata kiemelt feladatának tekinti a fiatalok tanulmányainak támogatását. Alapítványa, a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány félévente osztja ki elismeréseit az általános- és középiskolás tanulóknak.
Decemberben a főiskolák és egyetemek tiszaújvárosi lakhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgatóinak adta át ösztöndíjait a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány. A múlt héten városunk oktatási intézményeiben osztották ki az ösztöndíj megítéléséről szóló okleveleket.
Az általános iskola felső tagozatától a középiskola végzős évfolyamáig félévente minden osztályból ösztöndíjjal ismernek el egy-egy tanulót. A 25 ezer forintos jutalom a kimagasló tanulmányi eredmény után jár a tiszaújvárosi lakóhellyel rendelkező nebulóknak.
- Az intézményvezetők nyújtják be a javaslatot - mondta Makrai Mariann, az alapítvány kuratóriumi elnöke. - A díjazottról lényegében a nevelőtestület dönt, az osztályfőnökök javaslatára. A tanulóknak kiemelkedő tanulmányi eredményt kell elérniük, de a közösségi tevékenység is számít.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477