Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a könyvtárban

A Magyar Vöröskereszt Dél-Borsod Területi Szervezete február 11-én és 12-én szervezi soron következő véradását a tiszaújvárosi Hamvas Béla Városi Könyvtárban. A donorokat mindkét napon 8 és 16 óra között várják.

Jubileum

4, 21, 25, 50, 66. Nem az e heti nyertes lottószámokat hozzuk nyilvánosságra. (Bár ki tudja? Lehet, hogy megjátszom.)
Akkor mit jelent a számsor? Menjünk visszafelé!
Az országban 66.-ként nyilvánították várossá településünket, idén 50 éve. E fél évszázadból helységnév táblánkon 25 éve Tiszaújváros szerepel, 21 évig Leninvárost olvashatott az erre járó, s mindössze 4 esztendő jutott az ősnek, Tiszaszederkénynek.
Hogy miért hozom mindezt szóba? Hogy - miközben bőszen ötvenezünk - ne menjünk el némán a 25 mellett sem. Most, amikor e sorokat írom, február 1-je van. E naptól „adta nekünk” a Tiszaújváros nevet a néhai köztársasági elnök, Göncz Árpád 1991-ben. Tehát, boldog születésnapot Tiszaújváros!
Nem volt könnyű szülés. Az önkormányzat ad hoc bizottsága a Tiszaszederkény elnevezést javasolta, de a testület kikérte a lakosság véleményét is. A kiküldött ajánlószelvények közül igen sokat juttattak vissza. Tiszaújvárosra 2084, Tiszaszederkényre 1727, Újszederkényre 213, Tiszaújvárra 191, Tiszaújhelyre 100, Tiszaújlakra 46, és a szelvényen eredetileg nem szereplő Leninvárosra 77 ajánlás érkezett. Tiszaújváros és Tiszaszederkény között dőlt el a csata az 1990. november 22-én tartott ülésen. Tiszaújváros nyert 13:6 arányban.

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2016. február 11-én, csütörtökön 14.00 órakor rendkívüli ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat Tiszaújváros Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására
2. Javaslat az önkormányzat 2016. évi költségvetésére
3. Javaslat a Derkovits Kulturális Központ módosított hétéves továbbképzési tervének jóváhagyására
Kérdések

Díjeső a tiszaújvárosiaknak

KR evsportoloja 1A hét elsőséget hozó közönségszavazás után a szakmai zsűri három kategóriában osztott első helyet tiszaújvárosinak az Év sportolója 2015 szavazáson.
Miskolcon, az Észak-Magyarország napilap és a Borsod Online e héten rendezte meg székházában a  megye „Év sportolója 2015” díjátadó ünnepséget. A tizenharmadik alkalommal meghirdetett szavazásra hét kategóriában külön-külön voksolhatott a közönség és a szakmai zsűri. A tiszaújvárosi sportolók, csapatok és edzők a hagyományokhoz híven most is kiválóan szerepeltek.
Először történt meg a díjátadó történetében, hogy a közönségszavazatok alapján valamennyi kategóriában tiszaújvárosi siker született. A győztesek négy tiszaújvárosi klubból, három sportág képviseletében kerültek ki: a Tiszaújvárosi KKSE az utánpótlás versenyzőknél vitte el a pálmát, a lányoknál a kenus Bragato Giada, a fiúknál a kajakos Béke Kornél révén, a sportág harmadik győztese a férfiaknál a Tiszaújvárosi VSE kajakosa, Molnár Péter lett. A TVK-Mali TK triatlonosai az utánpótláscsapat kategóriában az ifjúsági leány együttesükkel nyertek, a nőknél pedig Szabolcsi Fruzsinával. A kosárlabda is két első helyet szerzett, a felnőtt csapatok között az NB I/B-s Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix KK férfi gárdája diadalmaskodott, míg az edzők között szakvezetőjük, Brunyánszky István végzett az élen.
 A szakmai zsűri szavazatai alapján öt kategóriában végeztek dobogós helyeken a tiszaújvárosiak. Béke Kornél, Molnár Péter és a TVK-Mali TK ifjúsági leány csapata ezen a szavazáson is az első helyet szerezte meg. Váczi Anita a felnőtt nők kategóriában második, Szabolcsi Fruzsina harmadik, míg az utánpótlás korú lányoknál Bragato Giada harmadik lett.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Kedden és szombaton 18 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken reggel fél 9-kor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesznek a szentmisék templomunkban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477