Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Máshol lesz a bejárat

Felhívjuk a Tisztelt Lakosok figyelmét, hogy 2016. január 29-én, pénteken a gyermekorvosi rendelők főbejáratát építészeti munkálatok miatt lezárjuk.
A gyermekorvosi rendelők a szakrendelő I. emeletéről nyíló összekötő folyosón keresztül közelíthetők meg.
Megértésüket köszönjük.
Nagyné Kántor Judit
        főigazgató

Taroltak a tiszaújvárosiak

KR evsportjoA ,,Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év Sportolója 2015” közönségszavazáson a múlt csütörtökön véget ért a döntő. Egy héten át érkeztek a voksok az Észak-Magyarországból kivágott játékszelvényen, illetve interneten, a Borsod Online-on.
Tavaly a hét kategóriából ötben diósgyőri sportklubok képviselői végeztek az élen, de a tiszaújvárosi sportbarátok a mostani szavazásban ezt felülmúlták, ugyanis mind a hét kategóriában újvárosi sportoló, edző, csapat kapta a legtöbb voksot. A győztesek négy klubból, három sportág képviseletében kerültek ki: a Tiszaújvárosi KKSE az utánpótlás versenyzőknél vitte el a pálmát, a lányoknál a kenus Bragato Giada, a fiúknál a kajakos Béke Kornél révén, a sportág harmadik győztese a férfiaknál a Tiszaújvárosi VSE kajakosa, Molnár Péter lett. A TVK-Mali TK triatlonosai az utánpótláscsapat kategóriában az ifjúsági leány együttesükkel nyertek, a nőknél pedig Szabolcsi Fruzsinával. A kosárlabda is két első helyet szerzett, a felnőtt csapatok között az NB I/B-s Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix KK férfi gárdája diadalmaskodott, míg az edzők között szakvezetőjük, Brunyánszky István végzett az élen.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Február 3-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Kemencetűz az Olefingyárban

KR olefin 1A MOL Petrolkémia Zrt. tiszaújvárosi ipartelepén, az Olefin-1 üzem újraindítása közben tűz ütött ki múlt csütörtökön 20 óra 50 perckor.
A tűz az egyik gázolajat tartalmazó csőkemencében keletkezett, s rövid időn belül átterjedt a berendezés környezetére is.
Egy közelben húzódó, gázolajat, vagy földgázt tartalmazó vezetéket is veszélyeztetett, ezért fontos volt mihamarabb megakadályozni a tűz továbbterjedését.  A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett folytak a munkálatok, melyben részt vettek a tiszaújvárosi, a miskolci, a szerencsi, a mezőcsáti, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, a FER tűzoltói, valamint a megyei katasztrófavédelmi mobil labor. Az oltást azonnal megkezdték, kiszakaszolták az érintett részt és megszüntették az éghető anyag utánpótlását.
- Az egységek négy por- és négy habsugárral kezdték meg a káreset felszámolását - mondta lapunknak Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője -, eközben a katasztrófavédelmi labor folyamatosan gázkoncentráció méréseket végzett a helyszínen. A mérések alkalmával a szakemberek egészségre ártalmas veszélyes anyag- koncentrációt nem mutattak ki a levegőből. Az egységeknek másnap hajnalra sikerült eloltaniuk a tüzet, ezt követően megkezdték az utómunkálatokat. Az eset során senki sem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton este 18 órakor, szerdán, csütörtökön és pénteken reggel fél 9-kor, vasárnap délelőtt 11 órakor lesznek a szentmisék templomunkban.
Görögkatolikus
Csütörtökön 8:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Pénteken 11:00 Szent Liturgia. Szombaton 8:00 Szent Liturgia, halottak emlékezete, 17:00 vecsernye. Vasárnap 9:00 Szent Liturgia Polgáron, 11:00 Tiszaújvárosban. Hétfőn 9:30 Szent Liturgia az Ezüsthíd Gondozóházban. Kedden 8:00 utrenye, 17:00 Szent Liturgia.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477