Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Gázszivárgás az állomáson

KR gazszivargasSzivárgást tapasztaltak a tiszaújvárosi vasútállomáson egy szénhidrogén gázkeveréket szállító va-súti kocsiból január 17-én délelőtt.
A megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével méréseket végeztek a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók porlasztott vízsugár biztosítása mellett. A műszaki mentőegységek a vasúti szerelvényt megbontották, a hibás kocsit kiemelték és biztonságos helyre vontatták, illetve eltömítették a szivárgó lefejtőcsonkot. A művelet időtartamára az állomás vasúti forgalmát leállították, a korlátozás egy járatot érintett.

Levente az első baba

KR elsogyerekJanuár 7-én délután öt órakor született meg Tiszaújváros első 2016-os kisbabája, Csipi Levente. Csipi-Farkas Krisztina és Csipi József első gyermeke 3550 grammal és 53 cm-rel jött világra.
- Nagyon örülünk neki, hogy már végre velünk van - mondja Krisztina -, a babavárás első időszaka nehéz volt, mert betegeskedtem, de utána már minden könnyebb lett. Levente nagyon jó baba, egészséges, rendesen eszik, alszik. Természetesen fárasztóak most a napjaink, de megéri. Van segítség is, hiszen anyukámék és anyósomék is itt laknak a városban - teszi hozzá.
- Boldogok vagyunk - veszi át a szót a büszke apa, József. - A testvéreméknek három gyermekük van, idáig is sokat babáztam tehát, de ez most teljesen más érzés. Számítottunk rá, hogy Levente lesz Tiszaújváros első 2016-os babája, hiszen a feleségem január 2-ára volt kiírva. De így, hogy Levente 7-én született, még így is ő lett az első, ennek nagyon örülünk - mondta.
Levente néhány napos kórházi lét után érkezett haza, szüleivel most kezdik megszokni egymást, és azt, hogy milyen is hármasban az élet. Krisztinának és Józsefnek gratulálunk, a pici Leventének pedig hosszú, boldog életet kívánunk!

Megérkezett az Otthon Melege

KR panel 1Tiszaújvárosból 18 lakóközösség pályázott és mind nyert az energia-megtakarítást eredményező korszerűsítések támogatására hivatott Otthon Melege Programon.
A társasházak most a képviselő-testület - egyébként borítékolható - kedvező döntésére várnak, s kezdődhetnek a felújítások.
Meghirdetését követően 52 társasháznál tartottak közgyűlést az Otthon Melege Programmal kapcsolatban, s már akkor - 2015 elején - több társasház is jelezte, hogy részt kíván venni a programban. Némi gondot okozott, hogy a január 7-én meghirdetett pályázat és a február 23-án megjelent útmutató között ellentmondások voltak, utóbbiba olyan feltételek kerültek bele, melyek a kiírásban nem szerepeltek. Ezért a lakástulajdonosok egyesülete újra megkereste a társasházakat, tulajdonközösségeket, hogy az új feltételek mellett is tudják-e vállalni a pályázást. Végül 18 lakóközösség közgyűlése határozott úgy, hogy pályázik.
Tiszaújváros önkormányzata, a képviselő-testület többször kinyilvánította, hogy támogatja a korszerűsítéseket, felújításokat. Mégpedig minden olyan pályázatot, melynek megítélték az állami támogatást.
A képviselő-testület márciusi ülésén fogadta el az energia-megtakarítást eredményező korszerűsítések támogatására vonatkozó rendeletet és a helyi pályázati kiírást. Ennek értelmében az Otthon Melege Programhoz csatlakozó önkormányzati támogatásra azok a lakóközösségek pályázhatnak, melyek sikeresen szerepeltek az állami pályázaton. Az önkormányzati támogatás az elismert költségek egyharmada, de legfeljebb lakásonként 500 ezer forint lehet.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Kedden és szombaton este 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz szentmise templomunkban. Az ökumenikus imahét keretében január 21-én, csütörtökön a református templomban, 22-én, pénteken a római katolikus templomban lesz közös imádság, mindkét napon 17:30-kor.

Bővebben...

Nyugdíjasok közgyűlése

A Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete 2016. február 24-én 15.00 órától tartja éves közgyűlését, amelyre ezúton  tisztelettel meghívja tagjait.
A közgyűlés helye: Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ központi étterme, Tiszaújváros, Kazinczy út 2.
Sóvágó Gábor
elnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477