Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vezetéklyukadás

KR vezetekNem jól indult az év a TiszaSzolg 2004 Kft.-nél. Január második hetében meghibásodott a jelentős terület hőellátását biztosító DN 200-as gerincvezeték. Lakóépületek, intézmények, iskola is tartozik az ellátási körbe.
Reméljük, lapunk megjelenéséig a probléma már megoldódott, a meghibásodásról már múlt időben beszélhetünk. A vezetékhálózat elöregedése okozhat ilyen problémát, melynek megoldása időigényes feladat. Különösen akkor tűnik hosszúnak a szolgáltatás kiesése,  amikor a hőmérséklet alacsony. A TiszaSzolg 2004 Kft. annak érdekében, hogy a legkisebb kellemetlenséggel járjon a  hiba javítása, január 13-án hajnali 3 órakor kezdte meg a rendszer leürítését, majd az elhasználódott vezetékszakasz cseréjét. Ezt követi a rendszer újratöltése, mely több órát vesz igénybe.
Azért döntöttek a javítás szerdai megkezdése mellett, mert az előrejelzés szerint a hétvégére jelentős lehűlés várható, ezért még az enyhébb időben igyekeztek gondoskodni a biztonságos ellátás feltételeiről, megakadályozva az esetleges nagyobb problémákat.
A cég ezúton is köszöni a fogyasztók megértését és türelmét.

Mosófolyadékot, oldószert ártalmatlanítottak

Az Ecomissio Kft. vezetése a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalhoz és a helyi médiához érkezett lakossági érdeklődésekre is válaszolva, a budapesti Illatos úti veszélyes hulladékok ártalmatlanításával kapcsolatban szükségesnek látja, hogy röviden tájékoztassa a Tiszaújvárosban és környékén élő lakosságot.
Mint ismeretes, a kormány finanszírozásában - állami felügyelet mellett - a Budapesti Vegyi Művek Zrt. Budapest, Illatos úti telephelyén tárolt és felhalmozott közel 2.500 tonna veszélyes hulladék elszállítása a napokban befejeződött, ezek nagy részét hazai hulladékégetőkben ártalmatlanították (elégették).
A nagy sajtónyilvánosságot kapott - állami finanszírozású – mentesítési projektben társaságunk alvállalkozóként vett részt, igen korlátozott mértékben. Ennek keretében a tiszaújvárosi hulladékégetőnkbe kevesebb mint 50 tonna (mindössze 2 tartálykocsi, összesen 46,9 tonna) folyékony halogénmentes vizes mosófolyadék, továbbá 0,8 tonna klórtartalmú szerves oldószer érkezett. Ezek az átlagosnál kisebb veszélyességgel rendelkező hulladékok, melyek mennyisége is elenyésző, körülbelül az éves kapacitásunk fél százaléka.

Bővebben...

Gyorsan jött, gyorsan ment, visszatér

KR tel 1Pulóverben lehetett focizni a zöld gyepen, és szikrázó napsütésben gyújtottuk meg a karácsonyi gyertyákat is. A téli szünet inkább tavaszi volt és a termosztátot is lejjebb tekerhettük, mint azt ilyenkor télvíz idején szoktuk.
Kevesebbet fűtöttünk, többet voltunk a szabadban, szánkózás helyett bicikliztünk. Szilveszterre azonban megérkezett a hideg, az igazi téli. A fagyos napok után január 4-én leesett az első hó is. Az utak, járdák csúszásmentesítését még aznap 8 munkagéppel és 78 munkással elkezdte a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.
- Valójában karácsonyra vártuk a hóesést, ehelyett az új év első munkanapjára kaptuk. Nem ért váratlanul, hiszen az előrejelzések tájékoztattak, mi pedig már november óta téli hadrendbe állítottuk gépeinket - mondta Kerékgyártó István, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója. - Ahogy erősödött a hétfői hóesés, alásóztunk a gépjárművekkel, majd másnap, kedden hajnalban is bejöttünk, hiszen megérkezett addigra a csapadék utánpótlása is. Az utak takarítását, csúszásmentesítését nehezítette, hogy akkor már -9, -10 celsius fok volt a hőmérséklet, ilyen hidegben pedig a só, a kalcium-klorid nem hat úgy, mint az enyhébb időben. Ezért egy kicsit probléma volt az utakon, járdákon, de déltájban már megoldódott minden.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

A szentmisék rendje templomunkban a téli időszámítás idején:
hétfő: -, kedd: 18:00 óra, szerda: 8:30 óra, csütörtök: 8:30 óra, péntek: 8:30 óra, szombat: 18:00 óra, vasárnap: 11:00 óra.
Amennyiben a parancsolt ünnep, illetve a fatimai engesztelés hétköznapra esik, a mise minden estben este lesz.

Bővebben...

Őrizetben a trükkös tolvaj

A rendőrök azonosították, majd elfogták azt a gyáli nőt, aki egy tiszaújvárosi sértettől majd’ kilencmillió forint értékben lopott el készpénzt, illetve ékszereket.
Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság R. Dóra 32 éves gyáli lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. november 13-án 9 óra körüli időben papírgyűjtés ürügyén becsengetett egy tiszaújvárosi ingatlanba. A 76 éves tulajdonos figyelmét elterelve a gyanúsított közel kilencmillió forint értékben tulajdonított el készpénzt, illetve ékszereket.
A nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477