Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Munkanap áthelyezések

2016-ban 6 munkaszüneti nap (fizetett ünnep) esik hétköznapra, és 4 háromnapos, illetve 2 négynapos hosszú hétvégénk lesz.
Az egyik háromnaposon már túl is vagyunk, hiszen január elseje péntekre esett. Legközelebb nemzeti ünnepünk alkalmából pihenhetünk sokat, március 12-től 15-ig. Igaz, 14-ét március 5-én, szombaton be kell dolgozni. Ahogy az október 29-től november 1-ig tartó másik négynapos harmadik napját, október 31-ét is, mégpedig október 15-én.
A március 26-tól 28-ig, valamint a május 14-től 16-ig tartó húsvéti, illetve pünkösdi háromnapos ünnep magától értetődő. Nem úgy az idén csak háromnapos, szombattól hétfőig tartó szenteste, illetve karácsony.
Vannak még rosszabb híreink is. Május 1. vasárnapra, augusztus 20. szombatra, október 23. vasárnapra esik.
A 2017-es esztendő is rosszul indul, vasárnap lesz január elseje, így mindössze egy (esetleg fél?) napunk lesz a regenerálódásra.

Fenyők az ünnepek után

KR fenyoTegnap volt vízkereszt napja. Ahogy minden évben idén is ilyenkor váltak meg a legtöbben a karácsonyfáktól. A városunk közterületeit, közintézményeit díszítő fenyők is ebben az időszakban tűnnek el.
- Ilyenkor nagyobb kapacitással dolgozunk, és többször fordulnak a szemétszállító járművek - mondja Szoboszlai Béla, a hulladékszállítást végző NHSZ Miskolc Kft. tiszaújvárosi telephelyének diszpécsere. - A hét elején már megkezdtük a hulladéktároló edények mellől a kidobott fenyők elszállítását. Hétfőn a társasházi
övezetben és Tisza-part városrészben, kedden Tiszaszederkényben, szerdán pedig a Kertvárosban és ismét a társasházas övezetben gyűjtöttük a fenyőket, itt holnap is folytatjuk a begyűjtést. Természetesen nem kell aggódniuk azoknak sem, akik esetleg később dobják ki a fenyőfát, hiszen azokat is elszállítjuk. Egyébként elmondható, hogy a lakosság nagy része ezekben a napokban szabadul meg a karácsonyfájától. A mennyiség átlagos ebben az évben is, ami azt jelzi, hogy nem nőtt a műfenyők népszerűsége.

Bővebben...

Jégre lépni tilos!

KR jegrelepniMindenki tudja, mégis gyakran előfordul, hogy a tiltás ellenére a Dísztó jegére lépnek meggondolatlan gyermekek, felelőtlen felnőttek. Pedig a tó ilyenkor életveszélyes, hiszen a jégréteg meglehetősen vékony, könnyen beszakadhat, ráadásul jelenleg hó borítja. Felhívjuk hát mindenki figyelmét, hogy vegye komolyan a tiltást, és figyelmeztessük is azokat, akik nemtörődöm módon életüket kockáztatják.

Nem jöttél túl korán

Vártalak. Tudtam, hogy egyszer úgyis megérkezel, és elhozod magaddal ajándékaidat. Most megérkezett mindaz, amire vágytam.
Éreztem, hogy amikor itt az ideje, elhozod magaddal a békét és a harmóniát, amibe csak belezuhanni lehet, lassan, óvatosan lépkedni itt már nem. Tudtam, hogy ragyogással töltöd majd be a napot, fényed szinte mindent körbeölel majd.
Csendes délutánon érkeztél: álmos pillantásaimat észre sem vetted, nem kínáltál kávéval, egyszerűen csak magaddal ragadtál, se gondolkodni, se értelmezni nem tudtam már.
Sokáig tűnődtem, hogy vajon milyen leszel. Ismerős, megnyugtató érzés lesz veled találkozni, biztonságot, nyugalmat hozol.
Nem ilyen lettél. Hoztál szeretetet, mellé csipetnyi kétséget, megdöbbentő varázst, felkavaró sokféleséget. Korán megmutattad ezerféle arcodat: béke és lágyság, erő és vadság, bizalom és némi bizonytalanság.

Bővebben...

Megmutatta havas arcát a tél

KR havazasA fagyos napok után január 4-én másik jellegzetes arcát, a havast is megmutatta az idei tél. Kinek örömöt, kinek bosszúságot szerezve. A lehullott mennyiség nem állította megoldhatatlan feladat elé a Városgazda Kft-t, ennek ellenére az utcákat járva gyakran hallottunk morgolódó hangokat: miért nem tolnak, miért nem szórnak. Számukra talán jó hír, már nem röpködnek a mínuszok, a hétvégére további enyhülés várható. Jön az olvadás. No meg a latyak. Ismét lesz miért morgolódni...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477