Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vöröskeresztes adománygyűjtés

kr voroskereszt1Nagyszabású adománygyűjtést szervezett a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a hétvégén. Két nap alatt három helyszínen várták a karácsonyi felajánlásokat.
A szervezet negyedik alkalommal rendezte meg karácsonyi jótékonysági vásárát. Ezen azokból a kézzel készített ajándéktárgyakból és süteményekből lehetett vásárolni, melyeket a Vöröskereszt önkéntesei ajánlottak fel. Idén is becsületkassza volt a vásáron, így mindenki annyit dobott a perselybe egy-egy ajándéktárgyért, amennyit gondolt, s megengedhetett magának.
A vásárral párhuzamosan pénteken, sőt szombaton is gyűjtöttek a szervezet önkéntesei a TESCO-ban. Az áruházban tartós élelmiszert és pénzadományt lehetett felajánlani a kihelyezett gyűjtőpontokon.
A harmadik helyszín újdonság volt.

Bővebben...

Jótékonysági vásár

kr sutivasarAz Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért idén is megszervezte jótékonysági süteményvásárát. Múlt pénteken a Városháztéren állították fel asztalukat, ahol a felajánlásoknak köszönhetően rengeteg sütemény gyűlt össze. Mintegy harmincan ajánlottak fel saját készítésű sütit, lekvárt az alkalomra, ezek között volt glutén-, tej- és tojásmentes finomság is. A sütemények eladásából több mint 73 ezer forint gyűlt össze, ezt jótékony célra fordítja az alapítvány.

Szederkényi gyertyagyújtás

kr szederkenyi gyertyaNem csak a Városháztéren készülődik közösen a lakosság a karácsonyra. Tiszaszederkény városrészben az advent jegyében ünnepi műsor, közös gyertyagyújtás jelezte, hogy közeleg a szeretet ünnepe.
A művelődési ház udvarán álló fenyő a településrész karácsonyfája. A szederkényi gyertyagyújtáson ezen is kigyúltak az ünnepi fények.
- Tiszaszederkényben mindig különleges varázsa van ennek a készülődésnek - mondta Bráz György polgármester. - Hiszen a városnak ez az egyetlen része, melyben évszázadokkal ezelőtt is együtt készülődtek a karácsonyra az emberek.
A karácsony a szeretet ünnepe. Ezt a szeretetet jelképezte az a gyertya is, melyet közösen gyújtott meg a polgármester és dr. Varga István református lelkész.
- Nagyon jó a falunak ez a rendezvény - mondta Takács Gáborné -, mert összehozza az embereket egy családias hangulatú eseményre, így karácsony előtt.

Bővebben...

Ünnepi hangulatban a téren

kr mikikari1Kicsik és nagyok is felléptek a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat harmadik heti rendezvényein.
Pénteken az óvodások és általános iskolások vették birtokukba a városháztéri színpadot, vasárnap pedig kórusmuzsikával és egy vidám zenés játékkal várták az ünneplőket.
A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda gyermekei hamar ünnepi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Majd következtek az Éltes Mátyás, a Széchenyi és a Hunyadi iskola diákjai. A gyerekek már hetek óta készültek erre a napra, ennek meg is lett az eredménye, valamennyi fellépő csoport közönségsikert aratott.
A programok vasárnap folytatódtak, a hagyományokhoz híven a harmadik adventi gyertya meggyújtásakor az egyházak képviselői köszöntötték a városlakókat. Majd a görög- és a római katolikus énekkar adott műsort, és fellépett az Énekszó Baráti Kör is.
kr mikikari2- Élvezettel éljük meg az ilyen alkalmakat - mondta a fellépés előtt Vörös Béla, a baráti kör elnöke -, szívvel-lélekkel éneklünk. Nem vagyunk profik, viszont komolyan gondoljuk azt, amit éneklünk - tette hozzá.
Vidám, humoros jelenettel készült az adventi alkalomra a Tiszaszederkény Kultúrájáért Egyesület Sodrás Amatőr Színtársulata. Mint azt Jézsó Éva rendező elmondta, ez a műsor zárja idei fellépéseik sorát, ezzel a darabbal ők is igyekeztek ráhangolódni a közelgő karácsonyra.

Szilveszteri ételpályázat

kr etelpalyazatKedves Olvasók, Nézők!
A Tisza Televízió ételpályázatot hirdet szilveszteri műsorába. Azért ilyen „korán”, hogy a vállalkozó kedvűeknek legyen elég idejük kitalálni, hogy mit készítsenek, s időben beszerezhessék a hozzávalókat. Bármilyen étellel lehet nevezni, két feltétellel. Mindkettő magától értetődő, az étek legyen finom és formájában, vagy tálalásában, esetleg elnevezésében utaljon arra, hogy jövőre ünnepeljük településünk várossá nyilvánításának 50. évfordulóját. December 30-án 17 és 20 óra között várjuk szerkesztőségünkben az ünnepi (de akár hétköznapi) ételeket.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477