Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Adománygyűjtések

Adományokat gyűjt a Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete.
December 11-én (péntek) 16.00 órától már hagyományosnak nevezhető jótékonysági vásárát tartja a szervezet az Arany Holló étterem teraszán. December 11-én és12-én 10.00-től 18.00 óráig tartós élelmiszert és pénzadományokat várnak a vöröskeresztes aktivisták a TESCO áruházban. December 12-én érkezik váro-sunkba a Coca-Cola Karácsonyi Karaván a Bethlen Gábor úti parkolóba, itt 16.00-tól 19.00 óráig tartós élelmiszert, játékot és mesekönyvet gyűjt a Vöröskereszt.

Suliverseny a tévében

kr sulivetelkedoIdén is összecsaptak a sulicsapatok. Az állami és a keresztény általános iskolák diákjai városi felnőtt „celebekkel” (Lovas Attila, Macz János, Márkus Balázs, Pocsai Csaba) megerősítve teljesítették a rájuk rótt sport- és ügyességi feladatokat a Sportcentrum játékcsarnokában. Hol parókában és napszemüvegben, hol óriás gumicsizmában és mazsorett pom-pommal a kezükben küzdötték be magukat a célba a vidám vetélkedőn, melyet a Tisza TV rendezett a gyerekeknek. A versenyről felvétel is készült, melyet a december 30-ai óévbúcsúztató adásban láthatnak a nézők.

Ajándék minden gyermeknek

kr mikikari 1Advent második hete is eseménydúsan telt városunkban.
A Mikulástól karácsonyig programsorozat pénteki rendezvényén a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola diákjai, a Kisbocskor Néptáncegyüttes és a Tiszavirág Idősek Klubja lépett színpadra.
Vasárnap, a második adventi gyertya meggyújtása után aztán megérkezett a várva-várt Mikulás is. Előbb az egyházak képviselői köszöntötték az ünneplőket, majd Pintácsi Viktória gyermekműsora következett.
- Nagyszerű az itteni közönség - mondta a fellépés után Viktória -, a gyerekek nagyon aktívan részt vettek az egész műsorban. Ez nagyon jó érzés, hiszen attól jó egy gyermekműsor, ha a gyerekek átélik az egészet, és ez itt megvalósult.
A műsor alatt egyre többen gyülekeztek a téren, várva a Mikulást, aki teli puttonnyal, krampuszai kíséretében érkezett.
 - A tiszaújvárosi gyerekek mindig nagyon jól viselkednek - mondta a nagyszakállú lapunknak -, ezért jövök el hozzájuk minden évben.

Bővebben...

Hirtelen jött csend

Álmosan indult a január, csendben, kávéval. Még csak most kezdjük újra megszokni egymást - gondoltuk, s így szinte észrevétlenül vissza is tért belénk a lelkesedés. Jött a február, vele a nagy nevetések, aztán kitavaszodott: elhozta magával a pezsgést, a vidámságot, a barátságérzést.
A nyár változással jött, megannyi bohókás élménnyel: forrósággal, egymást hideg vízzel locsolással, kacagós viháncolással.
Megfiatalodva vágtunk neki az ősznek, együtt róttuk az utcákat, újra felfedezve a város szépségeit. Játszótéri történetek, egy-egy utcasarkon egy nosztalgikus sóhaj, ez volt az október.
És megérkezett a tél is. Energiával telve talált minket, s mi nem hazudtoltuk meg magunkat: visítva-hangoskodva, játékosan küzdve búcsúztunk. Már nem álmosan, de megittunk egy kávét a hirtelen jött csendben, aztán jól megnéztük egymást. Átmenetileg búcsúzunk csak, hisz jön a folytatás.
Ezért szeretlek, Pontvadászat!


Fodor Petronella

Hivatali munkarend

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. december 12-e (szombat) munkanap. A Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
2015. december 23-án (szerdán) 12 óráig lesz nyitva a hivatal, az ügyfélfogadás 8 órától 12 óráig tart.
A 2015. december 24-ei (csütörtöki) pihenőnapon a Polgármesteri Hivatal zárva tart.
        Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477