Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ezüst, bronz, márvány

kr lehmanncsongorA miskolci Megyeháza Dísztermében tartották a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület ünnepi ülését, melyen előbb a különböző kategóriák legeredményesebb iskoláit jutalmazták, majd 15 tanuló vehette át a Jó tanuló, jó sportoló elismerést.
A nagy létszámú általános iskolák kategóriájában a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészet Iskola a 2. helyet érdemelte ki.
A nagy létszámú középiskolák kategóriában a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 3. lett a rangsorban. Az iskola tanulója, Lehmann Csongor tanulmányi és sportteljesítményével „A jó tanuló, jó sportoló” címet nyerte el. A zsűri döntése alapján Lehmann Csongor nevét márványba is vésték a miskolci sportcsarnok dicsőségfalán.

Jó a levegőnk

A mérési eredmények alapján kijelenthető, hogy Tiszaújváros lakott területén a levegőminőség állapota jónak és kiválónak minősíthető - áll abban a kiértékelésben, mely egy egy éven át tartó méréssorozat adatai alapján készült. Határérték túllépés egyik mérési ponton sem történt, az eredmények nem támasztják alá a levegőminőséggel kapcsolatos aggodalmakat – írják a szakemberek. (A dokumentum megtekinthető Tiszaújváros honlapján, és lapunk is teljes terjedelemben közli a jövő héten.)

Adventi hangverseny

kr adventiA Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány Kuratóriuma szeretettel meghívja Önt és kedves családját a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomba a 2015. december 8-án 18 órától tartandó Adventi hangversenyre.  
A műsorban fellép a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola egyesített kórusa, továbbá a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kórusa.
A hangversenyre a belépés díjtalan.
Az alapítvány kuratóriuma

Béke, szeretet, együttgondolkodás

kr mikikari 1Várakozni jó - bizonyította ezt a Mikulástól karácsonyig programsorozat első, vasárnapi rendezvénye.
A Városháztér felvette új ünneplő ruháját, gyerekek, felnőttek készülődtek a fellépésre, sorra nyitottak ki a kis faházak, ahol forralt bort, meleg teát, ünnepi holmikat kínáltak az árusok.
Az advent a várakozás ideje. Évről-évre együtt ünnepel a város ebben a négy hétben, kicsik és nagyok mutatják be ünnepi műsorukat, megörvendeztetve ezzel a közönséget, s ráhangolva mindannyiunkat a közelgő karácsonyra.
- Ez a néhány hét arra is jó, hogy elgondolkodjunk saját életünkön - mondta köszöntő beszédében Bráz György polgármester -, rendezzük családi, baráti kapcsolatainkat, és itt, a városon belül is mindannyian rendezzük egymás közti viszonyunkat. Remélem önök is úgy érzik, hogy ez a város egy olyan város, amelyben békesség, szeretet van, ahol az emberek hajlandók együttgondolkodni, együtt cselekedni a jó, a közjó érdekében - tette hozzá a polgármester, majd felgyúltak az ünnepi fények.
 A hagyományoknak megfelelően az egyházak képviselői is köszöntötték az ünneplőket. Elsőként Jeviczki Ferenc görögkatolikus parókus szólt.
- Én kívánom mindannyiuknak, hogy ebben a karácsonyi készülődésben, ahol sok a nyüzsgés, a munka, ne feledjük el, hogy ki az ünnepnek a királya, ki az, akit mi befogadni készülünk, ne felejtsük el, hogy hozzánk érkezik az Úr, ne felejtsük el azt a nevet, hogy Jézuskrisztus - mondta.

Bővebben...

A karácsonyi ajándékot én már megkaptam

Azért írom e pár sort, mert emberi becsületesség, tisztesség részese voltam. November 24-én az OTP-be mentem. Ügyem elintézése után kb. 10 perccel a telefonom ismeretlen hívást jelzett. Egy becsületes megtaláló a pénzintézetben adta le értékeimet. (Nem is tudtam, hogy elhagytam.) Benne készpénz, bankkártya (ezáltal tudtak azonosítani, telefonálni) és iratok. Akkor fel sem fogtam, mily szerencse, hogy ilyen becsületes személy találta meg. Még a nevét sem tudom. Ezen írás által KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM! Remélem, olvassa e sorokat és magára ismer. Szeretnék személyesen is köszönetet mondani.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477