Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Emléktáblákat avattak

kr emlektablakTavasszal az Ördögh István, ősszel a Kőszegi György emlékverseny tiszteleg már évek, sőt évtizedek óta Tiszaújváros két súlyemelő legendája előtt. Mostantól emléktáblák is őrzik nevüket, teljesítményüket.
A hétvégén tartották a XIV. Kőszegi György súlyemelő emlékversenyt, melynek szünetében emléktáblákat avattak. A márványlapokon két legendás sportember neve. Ördögh István a tiszaújvárosi súlyemelő szakosztály alapítója, nemzetközi szinten is elismert súlyemelő versenyzők edzője előtt tiszteleg az egyik, míg Kőszegi György világbajnoki és olimpiai ezüstérmes súlyemelő előtt a másik.
- Nagyon örülök, hogy emléktáblákat állítunk azoknak, akiknek nagyon sokat köszönhetünk - mondta köszöntőjében Bráz György polgármester. - Én mindig úgy gondoltam, hogy egy igazi város ott kezdődik, hogy elkezdjük tisztelni a múltunkat.
De nem csak a város tisztelgett ezen a napon a két sportember emléke előtt. A Magyar Súlyemelő Szövetség igazgatója, Takács Mária is megjelent az ünnepségen.

Bővebben...

Ünnepi ruhába öltöztetve

kr diszekAz ünnepek közeledtét nem csak a naptárunkra pillantva érzékelhetjük. Jártunkban-keltünkben a város közterületeinek „ünneplőbe öltöz-
tetésén” is.
A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. hetek óta készül az ünnepekre. Díszítik az utcákat, fenyőfákat helyeznek ki, és a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozathoz tartozó elemeket építik a Városháztéren. Idén a megszokott díszek mellett számos újdonság is lesz, közel 7,5 millió forint értékben szereztek be ünnepi kellékeket.
A legtöbb újdonság a városközpontra összpontosul. A Szent István úton és a Bethlen Gábor úton új áthidaló díszvilágítást szereltek fel, e helyszíneken és a Bartók Béla úton az oszlopdíszek is megújultak. A Városháztéren is számos változás van az ünnepi „öltözetben”. Többek között különleges dísz-
gömbökkel és ember nagyságú hóemberekkel találkozhatnak majd a városlakók. Ez utóbbi ünnepi „szelfi” készítésére is szolgálhat. Az új díszek és elemek beszerzésénél fontos szempont volt, hogy ne csak este, kivilágítva, hanem nappal is mutatósak legyenek.
A régi díszeket sem szállították raktárba, hanem az eddig kevésbé vagy egyáltalán nem díszített helyszínekre - például az Árpád, a Mátyás király és a József Attila utakra - telepítették.

Bővebben...

Helyzet és kilátások

December 2-án, szerdán 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Tiszaújvárosi Konzultációs Fórum.
A Városháza házasságkötő termében rendezendő tanácskozáson Bráz György polgármester tart tájékoztatót Tiszaújváros jelenlegi helyzetéről és a 2016. évi kilátásokról. A rendezvény nyílt, azon a konzultációs fórum tagjai mellett minden érdeklődő részt vehet.

Tiszaújváros és térsége az élen

kr jabilA gazdasági társaságok 2014. évi adóbevallásai alapján készített megyei TOP 100-as listán a három vizsgált mutatóból kettőben tiszaújvárosi cég - a Jabil és a TVK - áll az élen. Az egy lakosra jutó saját tőke, hozzáadott érték és személyi jövedelem tekintetében pedig kimagaslóan a tiszaújvárosi kistérség mutatói a legjobbak, meghaladják az országos átlagot is.
Az Észak-Magyarország című megyei napilap 16 évvel ezelőtt állította össze először a megyei TOP 100-as listát. A múlt héten megjelent kiadványban a 100 legnagyobb hozzáadott értékkel, a 100 legnagyobb nettó árbevétellel rendelkező társaság, illetve a 100 legnagyobb foglalkoztató szerepel.
(Cikkünk a 3. oldalon.)

Egyházi hírek

Római katolikus

A hétköznapi szentmisék keddtől-szombatig 17:30-kor kezdődnek, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban. Novemberben a szentmisét minden szerdán az elhunytakért mutatjuk be, az adományozók szándékaira.
Következő vasárnapon gyűjtés a Karitász javára.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477