Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Emléktáblákat avatnak

A tiszaújvárosi súlyemelősport két kimagasló alakja - Kőszegi György és Ördögh István - tiszteletére emléktáblákat avatnak a hétvégi Kőszegi György emlékversenyen, november 21-én, szombaton.
A két emléktáblát a Tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelőcsarnokának bejáratánál leplezik le a 12 órakor kezdődő ünnepségen. A ceremónián Réti István, a Tiszaújvárosi SC elnöke és Bráz György polgármester emlékezik a két kiváló sportemberre. Az emléktábla-avatón Szabó Petra, a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákja működik közre.

A nyolc között a csapat

kr magyarkupaAz Olefin SC '80-as évekbeli sporttörténelmi sikerét megismételve a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott a Termálfürdő FC Tiszaújvá-ros.
A 4. forduló első mérkőzésén, hazai pályán 3-0-ra diadalmaskodott a TFCT az Inter CDF SE ellen. A szerdai visszavágón az első félidő hajrájában egy szép támadásból Angyal Norbert révén tovább növelte előnyét a Tiszaújváros, melyet a mérkőzés végéig meg is őrzött. Így 4-0-ás összesítéssel a Tiszaújváros jutott a legjobb nyolc közé, s várhatja, kivel folytatja - már 2016-ban.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 25-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezek előzetesen is feltehetők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Alapítványi támogatások

kr alapitvanyÜlést tartott a „Tiszaújváros Jövőjéért” Alapítvány kuratóriuma. A grémium 7,5 millió forint odaítéléséről határozott.
A megítélt támogatások ezúttal főleg kulturális- és sportcélokat szolgálnak.
A legnagyobb összeget - 2 millió forintot - a Miskolci Nemzeti Színház kapta. A társulat ezért jövőre egy felnőtt (Tóték) és egy gyermekelőadást (Ludas Matyi) tart Tiszaújvárosban.
Ugyancsak színházi eseményt - a Színház Határok Nélkül sorozatot - támogatott a kuratórium a Derkovits Kulturális Központnak megítélt 900 ezer forinttal. A kulturális központ további 600 ezer forinttal gazdagodott, melyet a jövőre megjelenő, Tiszaújváros ipartörténetét bemutató könyv kiadására fordíthat.
A kuratórium - kizárólag az egyesületek utánpótlás nevelésére - 500-500 ezer forint támogatást ítélt meg a Tiszaújvárosi SC, a Termálfürdő FC Tiszaújváros, a Tiszaújvárosi Termálfürdő-Phoenix KK, a TVK-Mali TK, a Tiszaújvárosi Vízi SE és a Tiszaújvárosi KKSE számára.

Bővebben...

Testvérvárosi megállapodás

kr cimlap 1Új együttműködési megállapodást írt alá a Tisza-szigeten Tiszaújváros és Polgár önkormányzata. A hagyományos területek mellett a két város közös projektekben is gondolkodik. Többek között a Tiszaújváros és Polgár közötti kerékpárút megépítésén. Ehhez a beruházáshoz uniós támogatásra pályázik majd a két település.
Az együttműködési megállapodást a két város polgármestere, Bráz György és Tóth József látta el kézjegyével. Török Dezső, a B-A-Z Megyei és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Tiba István, a polgári térség országgyűlési képviselője egy, az eseményre emlékeztető dokumentumot írt alá. (Tudósításunk a 3. oldalon.)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477