Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A híd, ami összeköt

kr alairasNovember 18-án (szerdán) 10 órakor új együttműködési megállapodást ír alá Bráz György, Tiszaújváros, illetve Tóth József, Polgár polgármestere. A helyszín rendhagyó, ugyanakkor szimbolikus is: a Tisza-szigetre vezető bekötőút.
Tiszaújváros és Polgár önkormányzata 2007 júniusában kötött együttműködési megállapodást, meghatározva annak főbb területeit, melyek a következők voltak: közoktatás, szakképzés, egészségügyi ellátás, közigazgatás, városfejlesztés és városüzemeltetés, környezetvédelem, ipar, közművelődés, kultúra, turizmus, sport.
Az elmúlt években a folyamatos szakmai párbeszédnek köszönhetően az együttműködés jelentősen bővült, gazdagodott. Az időközben bekövetkezett társadalmi és gazdasági változások azonban szükségessé tették a megállapodás felülvizsgálatát, aktualizálását, egy új megállapodás megkötését.
Tiszaújváros képviselő-testülete augusztusi ülésén hagyta jóvá az új együttműködési megállapodást.

Bővebben...

Kézzel, géppel a tél ellen

kr teligepszemleAz őszi kertészeti munkálatokat befejezve a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. már a télre készül. Hétfőn gépszemlén ellenőrizték azokat a járműveket, melyek a zordabb időjárás esetén bevethetők.
A sószórót, a hótolót és a világító berendezéseket is ellenőrizték azokon a gépeken melyekkel a téli munkálatokat végzi a Városgazda Kft. Összesen nyolc - már téli üzemre átállított - jármű vethető be, ha szükséges. A téli készenléti időszak no-vember 10-től jövő március 15-ig tart. Ez alatt az időszak alatt egy órán belül képesek reagálni, amennyiben az időjárás úgy alakul. Az emberi erőforrás tekintetében is felkészült a cég, és a raktárkészleteket is jó előre feltöltötték, jelentős mennyiségű só és fűrészpor áll rendelkezésre. Egyébként az előrejelzés kedvező, az elkövetkező hetekben valószínűleg nem kell nagyobb csapadékra vagy fagyra számítani.
- Minden járművet időben átvizsgáltunk – mondta Krajnyák László, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Bővebben...

Gyáravatás és alapkőletétel

Orbán Viktor miniszterelnök részvétele mellett adták át a MOL Petrolkémia Zrt. butadién-kinyerő üzemét, melynek köszönhetően a MOL-csoport petrolkémiai értéklánca új elemmel bővült. A butadién üzem évi több milliárd forinttal javítja a MOL Petrolkémia és azon keresztül a MOL magyarországi tevékenységének jövedelmezőségét. Az értéklánc további bővítése érdekében egy műgumi gyár alapkövét is letették. A létesítmény 2017-re épül fel, és az autógumi gyártás innovatív alapanyagát állítja elő.
(Részletes tudósításunk a 3. oldalon.)

Egyházi hírek

Római katolikus
A hétköznapi szentmisék keddtől-szombatig 17:30-kor kezdődnek, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
November 13-án, pénteken 17 órától Fatimai engesztelő szentmise lesz.
Novemberben minden héten szerdán a szentmisét az elhunytakért mutatjuk be, az adományozók szándékaira.

Bővebben...

Véradás a könyvtárban

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete november 12-én és 13-án (csütörtökön és pénteken) véradást szervez a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Mindkét napon 8 és 16 óra között várják a donorokat.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477