Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Jabil toborzó

kr jabilNyílt toborzást tartottak a Jabil Circuit Magyarország Kft. tiszaújvárosi gyárában. A cég ötven főiskolásnak és egyetemistának adott lehetőséget, arra hogy bepillantson a gyár életébe. Nyíregyháza, Miskolc és Debrecen felsőoktatási intézményeinek hallgatói előadásokat hallgattak meg és gyárlátogatáson vettek részt.

Korlátoltság

kr jegyzetÉrtem, sőt megértem, mi több, helyeslem, hogy a böhöm gépjárművek a sztrádán száguldozzanak, s ne a falvakon, városokon keresztül.
Azt már nehezebben emésztem meg, hogy az egyik érintett önkormányzat - Tiszaújváros - bevonása nélkül hányták-vetették meg a tennivalókat az illetékesek, s hozták meg döntésüket a 20 tonnás korlátozásról.
Éppen ezért megértem képviselő-testületünk gyors reagálását, döntését a 12 tonnás korlátozásról.
Azt már nehezebben fogom fel, hogy ha már védeni akarják Nagycsécs és Sajószöged lakosságát, miért nem Nyéktől él a teljes tilalom? A Magyar Közút Zrt. a nagycsécsi kamionmosóra és a szögedi tüzéptelepre hivatkozik az önkormányzathoz írt levelében. Gyenge érv, hiszen a fuvarozók kérhetnek közútkezelői hozzájárulást az útvonal használatára.

Bővebben...

Életbe léptek a súlykorlátozások

kr ut 1November másodikától 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be a 35. sz. főúton Tiszaújvá-ros és Sajószöged között. A Muhi körforgalom és Sa-jószöged között pedig csak a célforgalom hajthat be. Az intézkedés célja az, hogy a kamionforgalmat az M3-as autópályára tereljék.
2014-hez képest jelentősen megnőtt a ne-héz tehergépjármű forgalom a 35. sz. főúton, ezért vizsgálta meg a Magyar Közút Nonprofit Kft. annak lehetőségét, hogy hogyan terelhetnék az autópályára a forgalmat. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Mengyi Roland, térségünk országgyűlési képviselője az érintett útszakaszon, a MOL Petrolkémia Zrt.- 35. sz. főút - Béke út kereszteződésében.
Tájékoztató táblák jelzik, és már a tiltás is életbe lépett, a MOL Petrolkémia útjáról balra nem, csak jobbra hajthatnak a 20 tonnánál nehezebb járművek, hogy aztán Hejőkürtnél az M3-as autópályát használják.
- Én úgy gondolom, hogy ennek az intézkedésnek a nyomán élhetőbb lesz a napi élet Sajószögeden - mondta lapunknak dr. Gulyás Mihály, Sajószöged polgármestere -, kevesebb lesz a panasz az átmenő kamionforgalomra.
Sajószöged és Tiszaújváros között teljes a tiltás. Nyékládháza irányából a célforgalom behajthat Nagycsécsre és Sajószögedre.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

A hétköznapi szentmisék keddtől-szombatig 17:30-kor kezdődnek, vasárnap 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Novemberben minden szerdán a szentmisét az elhunytakért mutatjuk be, az adományozók szándékaira. Első pénteken a betegek áldoztatása a megszokott rendben történik.

Bővebben...

Mocorgó a szünet után

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata által szervezett Mocorgó Baba Mama Klub az őszi szünet után november 11-én, szerdán várja régi és új tagjait. Helyszín: Napsugár Bölcsőde  4-es pavilon (Tiszaújváros Mátyás kir. út 34.), téma: szülés utáni depresszió. Meghívott vendég: Pálnokné Pozsonyi Márta klinikai szakpszichológus, családterapeuta. Bővebb információ a csoportvezetőktől kérhető az alábbi telefonszámokon: Szanyi Zsoltné 49/548-197, Bóta Edina 49/548-187.
 Bodnár Tünde
 csoportvezető


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477