Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Újra átváltoztatjuk!

TV-szilveszter
Unja már a régi frizuráját, sminkjét, ruháit? Kipróbálna valami újat? A Tisza TV vállalja teljes átalakítását!
A Díva Haj-, és Kozmetikai Szalon fodrászai, kozmetikusai és stylistok veszik kezelésbe azokat a vállalkozó kedvű nézőket, akik jelentkeznek a szilveszteri átváltoztató műsorba. A felhívásra november 10-ig várjuk jelentkezéseiket a Krónika, illetve a Tisza TV szerkesztőségében, személyesen (Szent István út 16.), telefonon (341-844, 341-755), vagy a kronika@
tiszatv.hu e-mail címen. A jelentkezők közül november 11-én a Tisza TV műsorában sorsoljuk ki azt a három szerencsést, akik megújult külsővel köszönthetik az újévet. A felhívásra fiúk, lányok, férfiak és nők is jelentkezhetnek. Az „átalakulást” a Tisza TV kamerái is nyomon követik, a műsort a de-cember 30-ai óévbúcsúztató szilveszteri műsorában mutatja be a televízió.

Pályázhatnak a hallgatók

Ismét lehet pályázni a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány ösztöndíjára. A támogatásra a tiszaújvárosi lakhelyű egyetemisták és főiskolások adhat-
ják be kérelmüket.
- A kritériumok nem változtak, - mondta Makrai Mariann, az alapítvány kuratóriumi elnöke - a pályázati adatlap pontosan tartalmazza, hogy mi mindennek kell megfelelni: tiszaújvárosi állandó lakhely, az  első diploma megszerzésére irányuló képzés, valamint a minimum 4,2-es átlag. Nagyon fontos, hogy a tanulmányi átlagot az egyetem vagy a főiskola által hivatalosan igazolt formában kell csatolni a pályázathoz, tehát nem elég az intézmény tanulmányi rendszeréről letölteni és kinyomtatni.
Belyus Bernadett Erzsébet tavaly sikeresen pályázott és idén is beadta már pályázatát. Mint mondta, nagyon jó ez a támogatási forma, hiszen nagy segítség egy főiskolai vagy egyetemi hallgatónak. Amíg ez a mecenatúra létezik, és a kritériumoknak megfelel, addig minden alkalommal megpályázza, mivel önköltséges formában folytatja tanulmányit, így semmilyen állami vagy intézményi ösztöndíjra nem jogosult, csak a tiszaújvárosi támogatásra.
A pályázat beadásának határideje 2015. november 16., az ösztöndíjak ünnepélyes átadása december 19-én lesz a Városházán.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 4-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezek előzetesen is feltehetők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Szomorú ünnepekre készülve

kr piacHalottainkra, a katolikus egyház szentjeire, valamint a reformáció napjára emlékezünk a hétvégén és hétfőn. Az ünnepek alkalmából péntektől hétfőig sűrített buszjáratok biztosítják a kijutást a városi temetőbe.
Mécsesek, virágok és koszorúk jelenleg a legkeresettebb árucikkek. A piacon és az erre szakosodott üzletekben is hatalmas választékkal várják a vásárlókat.
- Az idősebb korosztály a hagyományos, klasszikus művirágból készült koszorúkat keresi  - mondja Vargáné Nagy Ildikó, a Pitypang virágbolt tulajdonosa. - A fiatalabbak inkább a természetes alapanyagú koszorúkat, sírdíszeket vásárolják.
Befolyásoló tényező az is, hogy hová, kinek viszik az emlékezés jelképeit.
- A távolabbi rokonoknak virágot viszünk - mondta Gyenes Sándor, - a szüleinkről koszorúval, mécsesesekkel szoktunk megemlékezni.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap, keddtől-szombatig a szentmisék a téli időszámítás idején 17:00 órakor kezdődnek, vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt 16:30 órától elimádkozzuk a rózsafűzért. Az imádkozás ideje alatt gyónási lehetőség lesz.
Ebben az évben vasárnapra esik Mindenszentek ünnepe, ezért a temetői megemlékezések most elmaradnak. Hétfőn, Halottak napján 17 órakor engesztelő szentmisét mutatunk be a templomban, utána pedig gyászszertartást végzünk az összes elhunytért.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477