Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Újra átváltoztatjuk!

kr atvaltoztatjukTV-szilveszter
Unja már a régi frizuráját, sminkjét, ruháit? Kipróbálna valami újat? A Tisza TV vállalja teljes átalakítását!
A Díva Haj-, és Kozmetikai Szalon fodrászai, kozmetikusai és stylistok veszik kezelésbe azokat a vállalkozó kedvű nézőket, akik jelentkeznek a szilveszteri átváltoztató műsorba. A felhívásra november 10-ig várjuk jelentkezéseiket a Krónika, illetve a Tisza TV szerkesztőségében, személyesen (Szent István út 16.), telefonon (341-844, 341-755), vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben...

Születésnapi köszöntés

kr koszontesVárosunk újabb lakója töltötte be 95. életévét. Szokol Ottóné, Marika néni 1920. október 19-én született Újfehértón, családjával 1957-ben költözött városunkba. Hét gyermeket nevelt fel, 10 unokája és 13 dédunokája van. 1978-ban a középiskolai kollégiumból vonult nyugdíjba. Marika néni szellemileg ma is nagyon friss, sokat olvas, kedvelt időtöltése a rádióhallgatás. Az ünnepeltet születésnapján, október 19-én az önkormányzat nevében köszöntötte Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző is.

Óraátállítás

kr oraatallitasAz Európai Unió szabályozása alapján a nyári időszámítás minden tagállamban március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapján ér véget - az idén október 25-én (vasárnap) hajnali háromról kettőre kell visszaállítani az órákat.

Korlátozott forgalmú övezet

kr kamionTiszaújváros képviselő-testülete november 1-jei hatállyal a város 35. sz. főközlekedési úttól északra eső területén 12 tonnás súlykorlátozással korlátozott forgalmú övezetet alakít ki. Erről október 20-án tartott rendkívüli ülésén határozott a testület.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. október 22-től 20 tonnás súlykorlátozást vezet be a 35. sz. út Tiszaújváros TESCO (Örösi út) csomópont és Sajószöged közötti szakaszán. Erről október 14-én tájékoztatta a cég Tiszaújváros önkormányzatát. A Magyar Közút célja, hogy - Nagycsécs és Sajószöged lakosságának kezdeményezésére - az autópályára terelje a kamionforgalmat, úgy, hogy a nagycsécsi kamionmosó, illetve a sajószögedi tüzéptelep továbbra is megközelíthető legyen a nehéz gépjárművekkel.
Bráz György polgármester a testületi ü-lésre készített előterjesztésében így fogalmazott: „Maximálisan megértem azon települések problémáit, ahol jelentős az átmenő kamionforgalom. Egyetértek a zrt. azon törekvésével, hogy a településeket tehermentesítse, azonban ezen intézkedések más települések életében nem okozhatnak gondot. A legjobb megoldást az évek óta ígért elkerülő út megépítése jelentené.”

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől szombatig 18:30-kor kezdődnek.
Vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt 18 órától elimádkozzuk a rózsafűzért. Az imádkozás ideje alatt gyónási lehetőség lesz. Felhívjuk a kedves szülők, nagyszülők figyelmét, hogy ebben az évben is folytatódik az óvodákban is a hittanos foglalkozás. Jelentkezni lehet az óvodákban.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477