Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Közmeghallgatások

kr kozmeghallgatasKedden megkezdte őszi közmeghallgatás-sorozatát Tiszaújváros képviselő-testülete. A Tisza-parti rajtot követően szerdán a Városházán folytatódott a sorozat, mely ma 17 órától Tiszaszeder-kényben zárul.

Koritárlaci

Langaléta termet, barna bőrdzsekibe, farmerbe bújva. Barna válltáska. Hosszú haj, szakáll. Ilyennek ismertelek meg Laci, még a ’80-as évek elején. Kívülről.
Aztán ahogy teltek az évek a bensődet is megismertem. Az egyszer szorongó, máskor magabiztos, a hol merengő, hol harsány, az időnként trehány, s gyakorta precíz, a néha nemtörődöm, mégis lelkiismeretes Varga Koritár Lászlót, Koritárlacit.
Te hoztál, először a Krónikához, utána a Tisza TV-hez, amit az újságírásból, a televíziózásból megtanultam, azt nagyrészt Tőled tanultam. Ahogy a helyi médiában jelenleg dolgozók többsége is.
Emlékszem mennyire megrendültél, mennyire lesújtott, ha elveszítettél egy szeretett kollégát, egy régi barátot. Behina Pistát, Zabos Géza bácsit, Kocsis Lajost. Így vagyok most én is.

Bővebben...

A pincében Szederkény bora

kr szuret 1Hangos sokadalom invitálta énekelve a városrész apraját és nagyját, hogy a tájház udvarán közösen ünnepeljék Tiszaszederkényben a szüret idejét.
Bár a Sajó torkolatvidéke nem kifejezetten szőlőtermelő vidék, a régiek itt is - akárcsak az ország más területein - amiből csak lehetett, készítettek bort, hogy alkalomadtán jókedvvel, szíves társaságban elfogyasszák azt. Bár a 2010-ben átadott Villa Scederkyn Tájház udvarán vajmi kevés tőke díszeleg, a jó kedvnek és a társaságnak igazi olvasztótégelye lett az évek során.
- Azért hoztuk létre a tájházat, hogy Tisza-szederkény múltjának legyen otthona - mondta Bráz György polgármester a rendezvény nyitányán. - És nem csak otthona lett ennek a múltnak, hanem egy ápolója is, s ez a Tiszaszederkény Kultúrájáért Egyesület.
A hagyományok ápolásában persze segítség is akad. A Derkovits Kulturális Központ, mint a rendezvény házigazdája, idén is mindent megtett azért, hogy a szüreti mulatság igazán jó hangulatú legyen.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől szombatig 18:30-kor kezdődnek. Vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt 18 órától elimádkozzuk a rózsafűzért. Az imádkozás ideje alatt gyónási lehetőség lesz. Felhívjuk a kedves szülők, nagyszülők figyelmét, hogy ebben az évben is folytatódik az óvodákban is a hittanos foglalkozás. Jelentkezni lehet az óvodákban.
Görög katolikus
Csütörtökön 8:00 Szent Liturgia, 17:30 paraklisz. Pénteken 17:30 paraklisz. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 8:00 utrenye, 9:30 Szent Liturgia Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvá-rosban. 17:00 vecsernye. Kedden 8:00 Szent Liturgia, 17:30 paraklisz.

Bővebben...

Eötvös-diákok a hősök sírjainál

kr hosokA közösségi szolgálat keretében október 10-én, szombaton, az Eötvös gimnázium 18 lelkes tanulója igyekezett méltó állapotba hozni az első világháborúban elesett hősök elfeledett nyughelyeit. Akadt tennivaló bőven, de a diákok szorgos kezeinek köszönhetően az elszomorító látványt sikerült megszépíteni. A sírokat láthatóvá tették, a benőtt gazt kiszedték, a sírtáblákon a megfakult neveket újrafestették. A szervezők a rendbe hozott sírok mellett interaktív történelemórát is tartottak, és a segítőket meg is vendégelte a Magyar Cserkészszövetség, a Háromkő Egyesület és a B-A-Z Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.
Tóth Réka
osztályfőnök


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477