Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vértanúk napja

kr vertanuknapjaMécsesekkel, virágokkal és főhajtással emlékeztek országszerte az 1849. október 6-án mártírhalált halt aradi vértanúkra. Tiszaúj-városban a Március 15-e parkban néma megemlékezéssel tisztelegtek a képviselő-testület tagjai, az intézmények, cégek vezetői, illetve a város lakói.

Rokka

Ülünk a rendelő folyosóján laboratóriumi vizsgálatra várva jó sokan, mint  mindig, ám  most egy  15-20 fős  fiúcsapat is várakozik velünk együtt.  Nyilvánvalóan nem betegek, hanem szűrővizsgálaton vesznek részt, és minden bizonnyal a Brassai szakképző iskola újsütetű diákjai, ahogy az  bizonyos jelekből  kikövetkeztethető. A 15 év körüli fiúk, akik ebben a  korban csikókhoz hasonló szilaj módon  szoktak viselkedni, most  kissé  megszeppenve, csendben, visszafogottan várakoznak az ajtó előtt. Sokan közülük  ilyen „tortúrában” talán először részesednek, a pisilés, és vérvétel előtti  szorongó   állapot, és egyes  elejtett  mondatok erről   árulkodnak. A velük lévő fiatal tanárnő - talán az osztályfőnökük - nagyon kedvesen és  körültekintően próbálja  a  feszült  hangulatukat oldani. Megértő szavakkal magyaráz, aggódó szeretettel, anyáskodva mesél dolgokról, hogy elterelje figyelmét a megszeppent társaságnak.  
Nem tudom, hogy miként jutott a dolog odáig, de egyszer csak azt vettem észre, hogy a tanárnő a hagyományos fonalkészítésről tart előadást a fiúknak. Arról, ahogyan valamikor az asszonyok a kenderfonalat sodorták a rokkán - vagy ahogy mifelénk, Szabolcsban nevezték -  kerekes guzsalyokon.

Bővebben...

Közmeghallgatások

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete közmeghallgatásokat tart az alábbiak szerint: Tisza-part városrészben 2015. október 13-án (kedden) 17.00 órakor a Tisza-parti Szabadidőház Ifjúsági Klubjában. Tiszaújvárosban a Városháza III. emeleti tanácskozó termében 2015. október 14-én (szerdán) 17.00 órakor. Tiszaszederkény városrészben 2015. október 15-én (csütörtökön) 17.00 órakor a Derkovits Kulturális Központ Tiszaszederkényi Művelődési Házának nagytermében.

Elindult a távhőszolgáltatás

kr tavho 1Hétfőig kilenc társasházban és egy intézményben is kérték már a távhőszolgáltatás beindítását.
Az elmúlt időszakban az évszakhoz képest is hűvös időjárás volt napokig, ezért több közösség is úgy döntött, hogy kérelmezi a szolgáltatás indítását.
Szeptember 30-ra, a távhő rekonstrukció tervezett utolsó napjára befejeződött a június óta tartó beruházás. Már csak az utak, járdák helyreállítása van hátra, amit ezekben a napokban fejeznek be. Kisebb kellemetlenségeket, időszakos szolgáltatási szüneteket városszerte okozott a nagyszabású vezetékcsere, de a fűtési szezonra elkészültek a munkálatokkal.     
- A fűtés indításának jogszabályi előírásai vannak - mondja Ódor Istvánné, a Tisza-Szolg 2004. Kft. ügyvezető igazgatója. - Szeptember 15-től május 15-ig tart az úgynevezett rendelkezésre állási időszaka a szolgáltatóknak. Ha ezen az időn belül egy nap 10 Celsius fok alá, vagy három egymást követő napon 12 Celsius fok alá esik a külső átlaghőmérséklet, akkor a szolgáltatónak be kell indítani a távhőszolgáltatást. Ettől függetlenül a lakosság a közös képviselő írásbeli kérvényével kérheti eltérő időpontban is a fűtés indítását, idén már tíz épületben éltek is ezzel.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől szombatig 18:30-kor kezdődnek. Vasárnap a megszokott időben, 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Októberben a hétköznapi szentmisék előtt 18 órától elimádkozzuk a rózsafűzért. Az imádkozás ideje alatt gyónási lehetőség lesz.
Október 11-én 11:00 órakor tartjuk egyházközségünk búcsúünnepét. Meghívott vendégünk Kelemen István plébános atya lesz.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477