Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Munkások voltak, nem migránsok

kr manMúlt csütörtökön a MAN Kft. tiszaújvárosi kirendeltsége előtti füves területen nagyobb embercsoport tartózkodott több órán keresztül, akiket többen menekülteknek véltek.                                                                                                                                         
Beindultak a találgatások és ezzel együtt a „katasztrófaturizmus” is, sokan arra kanyarodtak autójukkal, hogy szemügyre vegyék az embereket, s ki így, ki úgy nyugtázta magában az eseményeket. Mi a cég kirendeltségvezetőjét, Pék Györgyöt kérdeztük az ügyről.
- Több román céggel állunk kapcsolatban, akik rendszeresen nálunk szervizeltetik, javíttatják autóbuszaikat - mondja Pék György. - Dél előtt nem sokkal váratlanul megérkezett egy ilyen busz, teli utassal, hogy javítani szeretnék. Mivel sok volt a munkánk, nem tudtuk azonnal elkezdeni a javítást. Az utasok leszálltak és a fák alatt az árnyékba húzódva töltötték el az időt.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Szeptember 30-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Az őszre készül a Városgazda

kr oszimunka 1A napokban városszerte megkezdődtek az őszi kertészeti munkálatok. A Városgazda Kft. szakemberei folyamatosan készítik fel Tiszaújváros közterületeit a hidegebb hónapokra.
- Most még az egynyári virágok vannak az ágyásokban - mondja Tamits Adrienn, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. kertészeti részlegvezetője. - Ezek eltávolítása megkezdődött, majd a terület helyreállítása és a talaj előkészítése után ültetjük ki az ágyásokba a kétnyári virágokat, október elején pedig a hagymás növényeket. Az időjárás most kedvez nekünk, elég szép őszünk van, tehát lesz időnk arra, hogy a hantos ásásokat elvégezzük a rózsaágyásokon, a cserjéken, illetve a díszfákon. Rövid időn belül a lombgyűjtés lesz az egyik nagy feladatunk. Szeptember végén október elején kezdenek intenzívebben hullani a levelek, ez sok feladatot ad az embereknek, a gépeknek.
A munkákat vadonatúj járművek segítik a cégnél. A beszerzésnél a sokrétű feladatellátás is szempont volt. Az egyik büszkeségük egy Multicar M32C típusú tehergépjármű, mely multifunkciós, télen só-szóráshoz vagy hótoláshoz használható, nyáron pedig víz-, vagy törmelék szállításához, de egyéb ipari munkáknál is tudják használni.
De nem ez az egyetlen új jármű. Kerékgyártó István, a Városgazda Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az önkormányzat támogatásával mintegy 51 millió forint értékben három gépjárművet szereztek be. Az előzőekben említett Multicar mellett két Ford Transit típusú tehergépkocsit vásároltak, melyeket anyag- és személyszállításra használnak.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől szombatig 18:30-kor kezdődnek.
Vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Egyházközségünk templombúcsúja október 11-én 11:00 órakor lesz. A templom díszítésére az adomány gyűjtését megkezdjük a plébániairodában.
Október 7-én a Rózsafüzér Társulat részére zarándoklatot szervezünk Máriapócsra.

Bővebben...

Tisztújító FIDESZ

Tisztújító közgyűlést tartott a FIDESZ tiszaújvárosi szervezete 2015. szeptember 17-én, melyen Tóth Sándort (képünkön), a párt önkormányzati képviselőjét választották meg elnöknek. „Az új elnökség és a csoport megújult erővel, a polgári és nemzeti irányokat felvállalva mindenben a tiszaújvárosi emberekért és Tiszaújvárosért fog dolgozni” - nyilatkozta az újdonsült elnök megválasztását követően.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477