Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nyitóünnepség a téren

Az egykori 5-ös, jelenlegi Hunyadi Mátyás Iskola fennállásának 40. évfordulóját ünnepli ebben az évben. Ez alkalomból a jelenlegi intézmény nevelői és diákjai számos rendezvénnyel készülnek. Ezek közül az első a Nyitóünnepség, mely 2015. szeptember 17-én 15.00-kor lesz a Városháztéren. Várunk minden egykori diákot, pedagógust és érdeklődőt a programra!
A szervezők

Galambból is megárt a sok

kr galambokTiszaújváros több területén is hatalmas csapatokban tanyáznak a galambok. A kedvező életfeltételek, körülmények miatt kedvelik a városi környezetet, jelenlétük azonban piszokkal jár, és olykor betegségekkel is.
- Nagyon zavaró itt az Árkádsoron - mondja Varga Dorottya, aki éppen gyermekével a játszótéren tartózkodott. - A kocsikat mindig lepiszkítják, nincs már szinte olyan hely az utcában, ahol parkolni lehetne tőlük.
Van, aki az erkélyét is befedte, mert odaszoktak a madarak, és semmilyen módszerrel nem tudta elkergetni őket.
A Brassai szakképző iskola környékén is rengeteg galamb vert tanyát, pedig ott riasztóberendezést is felszereltek.
- Tele van a teteje - mondja Cinke Lászlóné egy Rózsa úti bérház előtt a padon ülve. - Különösebben engem nem zavar, de a fertőzéstől félek.

Bővebben...

Részvét és cselekvés

kr mecsesekA hétfői tragikus baleset egész Tiszaújvá-rost megrázta. Az emberek az első döbbenet és a találgatások után már arról beszélnek, miként előzhetők meg a hasonló balesetek. Lapunk Bráz György polgármestert kérdezte erről.
- Mindenekelőtt részvétemet, együttérzésemet szeretném kifejezni a családnak - mondta a polgármester. - Úgy gondolom, egész Tiszaújváros így érez, hiszen egy nagymama és egy kisgyermek vesztette életét. Önkormányzatunk felvette a kapcsolatot a családdal, s minden segítséget megad ahhoz, hogy elviselhetőbb legyen számukra a gyász. A rendőrség vizsgálja a baleset pontos körülményeit, ennek lezárulta előtt nincs értelme találgatni.
- Az önkormányzat tervez intézkedéseket a gyalogosok biztonsága érdekében?
- Évek óta azon vagyunk, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyük a közlekedést, főleg a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyalogosok közlekedését. Voltak, akik meg is róttak ezért bennünket, mondván, miért építünk akadálypályát a városban.

Bővebben...

Szörnyű gázolás a zebrán

kr balesetA rendőrség bűnügyi őrizetbe vette azt a lengyel kamionsofőrt, aki az Örösi úton, a TESCO áruháznál lévő gyalogátkelőhelyen halálra gázolt egy nagymamát és unokáját.
Halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-fő-
kapitányság M. B. 48 éves lengyel állampolgárral szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az általa vezetett kamionnal szeptember 14-én 9 óra 45 perckor Tiszaújvárosban, az Örösi úton lévő gyalogátkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a zebrán áthaladó gyalogosoknak. A jármű elütötte a 17 hónapos kislányt és 52 éves nagymamáját, akik olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gyermek édesanyja fizikailag nem sérült meg, de sokkos állapotba került a tragédia hatására.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya bűnügyi őrizetbe vette a lengyel kamionsofőrt, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől szombatig 18:30-kor kezdődnek.
Vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Szeptember 20-án, vasárnap tanévnyitó szentmisét tartunk 11:00 órakor.
Október első vasárnapján, 4-én képviselő-testületi gyűlést tartunk a plébánián.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477