Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nyitóünnepség a téren

Az egykori 5-ös, jelenlegi Hunyadi Mátyás Iskola fennállásának 40. évfordulóját ünnepli ebben az évben. Ez alkalomból a jelenlegi intézmény nevelői és diákjai számos rendezvénnyel készülnek. Ezek közül az első a Nyitóünnepség, mely 2015. szeptember 17-én 15.00-kor lesz a Városháztéren. Várunk minden egykori diákot, pedagógust és érdeklődőt a programra!
A szervezők

Születésnapi köszöntés

kr neniVárosunk újabb lakója töltötte be 90. életévét. Halász Béláné, Irma néni ároktői születésű, sokáig Mezőcsáton élt, hosszú éveken át egyedül, de korára való tekintettel már nem tudta ellátni a ház körüli teendőket, ezért 2000-ben Tiszaújvárosba költözött. Három fiú gyermeknek adott életet, hat unokája és hat dédunokája van. Hajlott korához képest aktív életet él, kedvelt időtöltése a lakótársakkal való beszélgetés. Irma nénit születésnapján, szeptember 2-án Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző is felköszöntötte, átnyújtva az önkormányzat ajándékát.

Kiváló szezont zárt a fürdő

kr furdo1Remek szezont tudhat maga mögött a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. A megemelkedett látogatószám elsősorban a nagy melegnek köszön-
hető, de a következő szezonban is lesz miért a fürdőbe látogatni.
- Azt mondhatom, hogy 2015 főszezonja - ami májustól augusztusig tartott - kiemelkedő volt az elmúlt négy évre visszatekintve - mondta Szabó Mihály, a fürdőt üzemeltető TiszaSzolg 2004 Kft. gazdasági vezetője. - Idén 170.000 látogatónk volt, ez körülbelül 220 millió forintos bevételt jelentett. Tavaly a főszezonban 148 ezer vendégünk volt, és mintegy 185 millió forintos bevétel, tehát ez az év az időjárásnak köszönhetően nagyon jól sikerült.
Ebben a kiemelkedő adatban az idei év új attrakciója, az ingacsúszda még nincs ben-ne, hiszen a szezon vége előtt két héttel adták át. Jövőre várhatóan már lesz hatása a bevételekre.
Ugyancsak nem szerepel a rekordbevételben a Termál Kemping forgalma, mely szintén jelentősen magasabb volt az előző évihez képest. A kemping legerősebb hónapja az augusztus, különösen a nagy számban érkezett lengyel vendégeknek köszönhetően. A vendégösszetételt tekintve a lengyel vendégek aránya 67, a szlovák vendégeké 23% volt, míg a bevétel 17%-kal nőtt az előző évhez képest a főszezonban.
Nem csak a pénzügyi adatok tekintetében, hanem műszakilag is jól teljesített a fürdő.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Hétköznap a szentmisék keddtől-szombatig 18:30-kor kezdődnek. Vasárnap a megszokott időben, 11:00 órakor lesz a szentmise templomunkban.
Egyházmegyei ministráns találkozó lesz Egerben a  Bazilikában szeptember 26-án, szombaton. A találkozás mottója: „Itt vagyok, engem küldj!” (Iz.6,8)
Jelentkezni lehet Székely Pálné hitoktatónál.

Bővebben...

Játék- és ruhagyűjtés

Tisztelt Tiszaújvárosi Lakosok!
Játék- és ruhaadományokat vár az MSZP Tiszaújvárosi Szervezete és nőtagozata szeptember 14-19 között, minden nap 9 órától 18 óráig a Bartók Béla út 5. szám alatti irodában, az 1. emeleten. Feleslegessé vált bútort és egyéb háztartási eszközöket is kiközvetítünk telefonos bejelentés alapján. A rászorulók hívásait is várjuk, kérjük a 49/542-061-es telefonszámon jelezzék, hogy mire van szükségük. Várjuk adományaikat és előre is köszönjük a segítséget!
A szervezők


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477