Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hejes írás

Befellegzett a vasárnapi nyitva tartás mellett ágálóknak. Ezentúl a nyitvatartás érdekében kell aláírást gyűjteniük. Cigánygyerekek sem potyoghatnak már az égből, csakis cigány gyerekek. Még jó, hogy az e-mail mellett ímélt is írhatunk, ha randevúra vágyunk Anett-tel, s nem Anettel, mint eddig. Akivel aztán idővel csoda szép (és nem csodaszép) esküvőt is tarthatunk, no nem a görög katolikus, hanem a most szentesített görögkatolikus templomban, elfeledkezve a jó barátok meghívásáról, helyettük jóbarátokat invitálva a lagziba, akik levetkezve korábbi sete-sutaságukat, setesután lépegetnek a dzsessz, vagy a jazz ritmusára, félénken tekingetve, de akár tekintgetve is, beszprézett partnerükre, hogy megáll-e annak pészmékere, s élet-halál harcot vív-e rögvest, avagy örökkön örökké áll majd élete árbóca.
Na, ennyi talán elég.

Bővebben...

Szirénapróba

Szeptember 7-én (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapalko-nya, Oszlár településeken szirénapróba lesz. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetébe telepített Monitoring Lakossági Riasztórendszer (MoLaRi) üzemképességét tesztelik.
A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett. Ennek során „Katasztrófariadó” jelzést adnak ki (120 másodpercig tartó váltakozó hangmagasságú folyamatos szirénahang), melyet „Katasztrófariadó elmúlt” jelzés (kétszer 30 másodpercig tartó egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) követ.
A lakosságnak a próbával kapcsolatban nincs teendője.

Bővebben...

Közterületi és közmű rekonstrukciók

kr felujitas 1Közterületi rekonstrukciós munkálatok zajlottak, zajlanak városszerte. A nyáron folytatódott a távhő-vezetékhálózat felújítása is.
Az összesen mintegy 260 millió forintból aszfaltoznak a Bethlen Gábor úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton megújul a kopóréteg és járda épül, a Bartók Béla úton is járda, parkoló, valamint akadálymentesített lejáró épül, illetve újul meg. A  Hunyadi iskola mellett egy játszótérnek örülhetnek a gyerekek.
- Minden nap megnézzük a kislányommal, Laurával - mondta a játszótér mellet lakó Ráczné Veres Erzsébet Emőke, karján lányával.  - Nagyon szép új játékok vannak, és nagyon örülünk, hogy egy új játszóteret kapunk.
Az új játékok mellett köztéri fitneszeszközök is lesznek és egy ivókút is létesül itt.
- Tiszaújvárosban jelenleg öt helyszínen zajlanak közterületi rekonstrukciós munkálatok - mondta Makrányiné Tamási Tünde, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezetője. - A két kivitelezőt közbeszerzési eljárásban választottuk ki.

Bővebben...

Kegyelettel

Képújságunkban évek óta közzétesszük a gyászhíreket mindkét csatornánkon. Sajnos eddig csak az egyiken tudtuk megoldani, hogy a kegyeleti hírek alatt elhalkuljon a zene, a másik csatornán nem volt erre technikai megoldás. A hozzátartozóknak természetesen minden esetben elmondtuk ezt a problémát, így nem érte váratlanul őket, ha a gyászhír alatt esetleg hangulatában oda nem illő zenét hallottak. Viszont sok nézőnk jelezte, hogy kegyeletsértő  egy-egy szám az ilyen jellegű hirdetések alatt, és természetesen bennünket is zavart, hogy a kettes csatornán nem tudjuk lehalkítani a zeneszámokat.
Most viszont jó hírünk van. Elkészült, és már üzembe is helyeztük azt az egyedi fejlesztésű „némító” rendszert, ami figyeli az egyes csatornát, és amikor azon megszűnik a hang, lenémítja a kettest is.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Első pénteken a betegek áldoztatása elmarad. Hétköznap nem lesz szentmise templomunkban. Vasárnap a megszokott időben, 11:00 órakor lesz a szentmise.
Görög katolikus
Pénteken és szombaton 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 16:00 vecsernye Sajószögeden, utána gyóntatás. Vasárnap 8:00 Szent Liturgia Nagycsécsen, 9:30 Tiszaújvárosban (!), 11:00 Sajószö-geden (a szögedi templom címünnepét tartjuk, ünnepi szónok Főtisztelendő Kiss László atya, püspöki titkár). Hétfőn 17:30 vecsernye litiával, kenyér-, bor- és olajáldással. Kedden az Istenszülő Szűz Mária születésének ünnepét tartjuk. 16:00 Szent Liturgia Sajószögeden, 17:30 Tiszaújvárosban. Szerdán 17:30 vecsernye.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477