Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kétmillió az óvodának

A TVK Triatlon Nagyhét valamennyi napján nyitva tartó játszóházát idén is jelképes összegért, napi 200 forintért vehették igénybe a gyerekek. Bráz György, a Szervező Bizottság társelnöke, Tiszaúj-város polgármestere arról adott tájékoztatást, hogy a belépőjegyek bevétele ebben az évben 1.050.000 forint volt. Tiszaújváros önkormányzata - az előző évek gyakorlatának megfelelően - megduplázza ezt az összeget, így a kedvezményezett Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda  2,1 millió forintos felajánlásban részesül.

Kilencven esztendő

kr idos neniAugusztus 25-én ünnepelte 90. születésnapját Új Sándorné, Marika néni, aki 1958-tól városunk lakója. Első itteni munkahelye a TVK festékgyára volt, és onnan is ment nyugdíjba. Négy gyermeket nevelt fel, négy unokája és egy dédunokája van. Születésnapja alkalmából Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző is köszöntötte Marika nénit.

Tanévnyitók, tankönyvosztás

Szeptember elsején, kedden minden oktatási intézményben becsengetnek. A tanévnyitókat többnyire hétfőn tartják.
 A Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hunyadi iskolájában augusztus 31-én 16 órakor, a Széchenyiben 17:30-kor kezdődik az ünnepség. Az Éltes Mátyás Iskolában szeptember 1-jén 8 órakor nyitják meg az új tanévet.
 A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tanévnyitó istentiszteletének időpontja augusztus 31., 15 óra, helyszíne a tiszaújvárosi református templom.
A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola évnyitója augusztus 31-én 16 órakor kezdődik az intézmény udvarán.
Városunk mindkét középiskolájában szeptember 1-jén lesz az évnyitó. A Brassaiban 7:30-kor köszöntik a tanulókat, az Eötvösben 8 órakor az iskola udvarán tartják az ünnepséget.

Bővebben...

Megújultak az általános iskolák

kr felujitas1Tiszaújvárosban számos felújítás történt a nyáron. Az elmúlt hónapokban intézmények, a város infrastruktúrájához tartozó épületek újultak meg.
A tanévkezdés közeledtével az általános iskolákat vettük górcső alá. Volt, ahol nem volt szükség nagyobb beavatkozásra, csak az ilyenkor szokásos tisztasági festést, és a kisebb javításokat végezték el, de voltak igen jelentős munkálatok is.
 Az állami fenntartású, de az önkormányzat által működtetett általános iskolában történtek a legnagyobb volumenű beruházások. A zeneiskolában és a Hunyadi épületében teljes nyílászáró csere történt, így már minden intézményegységben korsze-rű nyílászárók vannak. A tisztasági festések mellett a Hunyadi és a Széchenyi aulájában kicserélték a korlátok faburkolatát átalakították a konyhák légtechnikai rendszerét, kicserélték az ebédlők bútorzatát, az Éltes Mátyás Iskolában az udvar betonját térkőre cserélték.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Ezen a héten hétköznap nem lesznek szentmisék templomunkban. Vasárnap a megszokott időben 11:00 órakor lesz a szentmise.
Görög katolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Szombaton 17:00 vecsernye, 18:00 utrenye. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia. 17:00 vecsernye.
„A természet szépségei apró szeretetdarabkák, amelyek a Nagy Szeretethez, Krisztushoz vezetnek bennünket.” (Áthoszi Szent Porfíriosz atya)
Református
Vasárnap 08:00 órától Sajóörösön, 09:00 órától Sajószögeden, Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477