Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Augusztus 26-án, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Kitüntetettjeink

kr unnep 3Tiszaújváros képviselő-testülete az alábbi személyeknek és közösségeknek adományozott önkormányzati kitüntetéseket.

Pro Urbe Életműdíj  

Árvai Julianna, volt önkormányzati képviselő, Kovács Tibor volt országgyűlési és önkormányzati képviselő.

Szent István Emlékérem

Kéki Sándor műszaki vezető, Kiss László volt önkormányzati képviselő, Orosz István a vízirendészeti őrs néhai parancsnoka, Verdó Istvánné, ügyvezető igazgató, Gulyás Ferencné gazdasági igazgató, Jakab István szakosztályvezető, az Atlétikai Világnap atlétikai verseny szervezője, Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Széchenyi Iskola közössége, Tiszaújvárosi Római Katolikus Énekkar.

Bővebben...

Csúcsra járt a strandfürdő

kr csuszda 1Az elmúlt évek legjobb nyarát zárhatja a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. Igaz, hogy a szezon végén, de a hétvégén birtokba vehették a fürdőzők az új attrakciót, a hullámcsúszdát - vagy, ahogy sokan nevezik, az „inga csúszdát” is.
Az új csúszda átadásával régi álma vált valóra a fürdőt üzemeltető TiszaSzolg 2004 Kft.-nek. A pénteken tesztüzemre átadott - eddig tökéletesen üzemelő - csúszda kivitelezése, üzembe helyezése sajnálatos módon az engedélyeztetési folyamatok miatt csúszott.
- Nagy öröm számunkra, hogy elkészült a létesímény, hiszen ezzel lezárult a fürdő idei legnagyobb beruházása - nyilatkozta Ódor Istvánné, a TiszaSzolg 2004 Kft. ügyvezető igazgatója. - Megtörtént a műszaki átadás-átvételi eljárás. A műszaki ellenőr elrendelte még a kivitelező jelenlétében történő próbaüzemi használatot. A kivitelezésnél semmilyen műszaki probléma nem merült fel, remélhetően a használat során sem lesz ilyen, de éppen arra való a tesztüzem, hogy az esetleges hibák megmutatkozzanak. Mivel nem egy vadonatúj technikáról van szó, hanem egy kiforrott csúszda típusról, így biztosíthatok mindenkit, hogy a csúszdát üzemeltető mechanizmus megbízható, használata pe-dig biztonságos. Várunk mindenkit még így a nyár utolsó heteiben is, hogy próbálják ki a csúszdánkat, hiszen hatalmas élmény.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
A szentmisék hétköznap 18:30-kor, szombaton 18:30-kor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesznek templomunkban. Augusztus 24-től szeptember 6-ig nem lesz hétköznap szentmise. Augusztus 20-án, csütörtökön a szentmise délelőtt 11:00 órakor lesz.

Bővebben...

Négy autó, négy palack

Hejőpapi határában egy autófényező műhelyben lángok csaptak fel augusztus 12-én. A teljes terjedelmében lángoló százhatvan négyzetméter alapterületű autószerelő műhelyben négy személygépkocsit is tároltak. A tűzhöz a miskolci, a mezőkövesdi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és két habosított sugárral oltották el a lángokat, miközben négy gázpalackot is kihoztak a helyiségből. Az eset során senki sem sérült meg. Az anyagi kár jelentős.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477