Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Krónika szerdán, tévé csütörtökön!

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, Nézőinket, hogy a jövő héten változik lapunk megjelenésének időpontja és a Tisza TV adásnapja. A Krónika nem csütörtökön, hanem augusztus 19-én, szerdán jelenik meg. Erre való tekintettel kérjük olvasóinkat, hirdetőinket, az intézményeket, szervezeteket, hogy közlésre szánt leveleiket, hirdetéseiket, hirdetményeiket legkésőbb augusztus 17-én, hétfőn 10 óráig juttassák el szerkesztőségünkbe.

Bővebben...

Kitüntetettjeink

kr szentistvanszoborTiszaújváros képviselő-testülete az alábbi személyeknek és közösségeknek adományozott önkormányzati kitüntetéseket.

Bővebben...

Nagyhét: nagy siker a nagy melegben

kr tri 1A pusztító erejű viharral megspékelt tartós hőség ellenére sikert hozott a 17. TVK Triatlon Nagyhét és a 19. TVK ITU Triatlon Világkupa egyaránt.
Részvételi rekordok dőltek meg a futó-, kerékpáros- és természetjáró tömegsport rendezvényeken. Több alkalommal kicsinek bizonyult a Városháztér a koncerteken. A juniorok Európa Kupáján és a felnőtt világkupa-futamon izgalmas, színvonalas versenyeket láthatott a közönség. Hab a tortán, hogy mindkét viadalon született magyar érem, és számos értékes helyezés, s ebben jutott szerep a fiatal tiszaújvárosi triat-lonistáknak is.
Egy szomorú emlékünnep okán is emlékezetes marad az idei Triatlon Nagyhét. Tiszaújváros önkormányzata szobrot állíttatott dr. Márkus Gábor emlékére, melyet augusztus 7-én avattak fel. Így ezentúl e szobor előtt is tiszteleghet a város lakossága, a triatlonvilág, a város díszpolgárának, a helyi triatlonsport atyjának, a triatlon nagyhetek legendás főszervezőjének emléke előtt.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

A szentmisék hétköznap 18:30-kor, szombaton 18:30-kor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesznek templomunkban. Csütörtökön, augusztus 13-án Fatimai engesztelő mise lesz 18 órától.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot augusztus 16-ig (vasárnapig) a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi u. 11., tel.: 49/341-050), majd augusztus 17-től (hétfőtől) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688) látja el.
A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.  
Vasárnap és ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.   

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477