Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Kamaszkorom legszebb nyara

Tiszaújvárosban mindenkinek van egy története a Tiszai Vegyi Kombinátról (TVK-ról), a Tiszai Vegyi Kombinátból (TVK-ból). Az enyém 1974-re datálódik.
A Robert Mulligan filmjéből plagizált cím talán túlzó, de tény, az a nyár, az az egy hónap örök emlék marad.
Az Április 4. Gépgyár diákmunkásaként építettem a Tiszai Vegyi Kombinátot (TVK-t). Az olefingyárat. Na, jó, az, hogy építettem, nagyképű kijelentés, de egy hangya... szemnyit hozzátettem a kombináthoz.
17 évesen - nyáron! - nem volt könnyű 5-kor kelni, de én vidáman tekertem Csepelemen a Május 1. útról a kiserdőn, a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) III-as kapuján át az épülő, készülő gyárig.

Bővebben...

Meghívó

Tiszaújváros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt Józsa Lajos szobrászművész dr. Márkus Gábor, Tiszaújváros díszpolgára
szobrának avatására

Időpont: 2015. augusztus 7. (péntek) 13.00 óra
Helyszín: Tiszaújváros, Dísztó melletti rózsakert

Bővebben...

Elrajtolt a 17. TVK Triatlon Nagyhét

kr megnyito 1Ötszáz elit versenyző, ötezernél több tömegsportoló, negyven koncert, ötvenötezer érdeklődő, szurkoló - néhány beszédes szám az augusztus 1-jén megkezdődött 17. TVK Triatlon Nagyhétről.
Ezekből is kiolvasható, hogy az augusztus 9-ig tartó, olimpiai kvalifikációs világkupával és junior Európa-kupa futammal fémjelzett nagy menetelés idén is változatos, színvonalas kikapcsolódást kínál a tiszaújvárosiaknak, a hazai és külföldi vendégeknek.  
  A XI. Vörösmarty- kupa és az V. Országos RC hajótalálkozó már a délelőtti órákban elindította a kilencnapos programsorozatot. Az első zenei fellépő a Kre-Aktív színpadon a szinte minden stílust kiválóan művelő Ildi Rider volt.
Az estére alaposan benépesedett Városháztéren tartották meg az ünnepélyes megnyitót a Tiszaújvárosi Fúvószenekar és a Majorette-csoport közreműködésével.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus

Keddtől szombatig a szentmise 18:30-kor kezdődik, vasárnap 11:00 órakor.

Bővebben...

Köszönet a támogatásért

A Kaffka Margit Nyugdíjas Klub kétnapos autóbuszos kirándulást szervez augusztus 13-14-én Ópusztaszer-Makó-Sze-ged nevezetességeinek megtekintésére. Ez a tartalmasnak és szépnek ígérkező kirándulás nem jöhetett volna létre Tiszaújváros önkormányzata és a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány támogatása nélkül, melyet ezúton szeretnék megköszönni a Kaffka Margit Nyugdíjas Klub nevében.
Várkonyi Ilona
klubvezető


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477