Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

„Mindig szeretet vett körül”

kr marikaneni 195. születésnapját ünnepelte özv. Hocsák Sándorné július 16-án. Marika nénit Bráz György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző is felköszöntötte a jeles nap alkalmából, átadva a város ajándékait az ünnepeltnek.
Marika néni 1920-ban Selmecbányán született, aktív korában volt pénztáros a postán és gondnok több munkásszálláson. Három gyermeke: Melánia, Sándor és Róbert, 6 unokája és 15 dédunokája is köszöntötte a születésnapján. Marika néni 58 éve él Tiszaújvárosban, 43 éve nyugdíjas. Mint mondta, szeret itt élni, szereti a környezetét, a szomszédokat, ismerősöket. Napjai most olvasással és rajzolással telnek, régebben gobelinképeket készített, ezek díszítik most is a lakás falait. Gyermekkoráról szólva elmondta, gyönyörű környezetben, jó levegőn, hegyek között élt.
- Mindig szeretet vett körül, ez ad erőt - mondja Marika néni, aki hozzáteszi: szorgalmas, tevékeny életem volt, ez a hosszú élet titka.

Bővebben...

Internetterasz a könyvtárban

kr internetteraszA Széchenyi úton, a Hamvas Béla Városi Könyvtár Helytörténeti Gyűjteményének bejáratánál két laptop várja azokat, akik az árnyékba húzódva ingyen akarnak rácsatlakozni a  világhálóra.
Nem csak számítógépen, hanem okostelefonon is elérhető a könyvtár wifi hálózata október 15-ig bárkinek, térítésmentesen.
A könyvtári napokon már többször is „kitelepült”az épület elé az a különleges kávéház, ahol verseket, dalokat, egyszóval költészetet kínáltak az étlapon a vendégeknek. Hasonló a mostani nyári élmény is, legalábbis ránézésre, hiszen asztalok, székek kínálják hellyel az arra járókat, s feliratok hirdetik a netezési lehetőségeket. A szolgáltatás persze egészen más, mint az irodalmi kávéházban, hiszen  itt mindenki magának tölti meg tartalommal az internetteraszon töltött perceit.
 - Ilyenkor nyáron nagyon sok turista sétál a városban, nekik is kínáljuk ezt a lehetőséget, egyben ezzel népszerűsítve a könyvtár szolgáltatását is - mondja Tóthné Hegyi Judit, a Hamvas Béla Városi Könyvtár módszertani csoportvezetője. - De nem csak netezni lehet, hanem folyóiratot is lehet olvasni, sőt elvihető ingyen könyvek is vannak, melyeket adományként kaptunk, vagy már töröltük a könyvtár állományából.

Bővebben...

Parkolók, járdák épülnek

kr felujitasÚj köntösbe öltözik a Bartók Béla út. Ez a legjelentősebb a Tiszaújvárosban jelenleg zajló közterületi munkálatok közül. Az igencsak leromlott állapotú járdákat térkővel burkolják, a bal oldalon ráadásul új nyomvonalon, nem az úttest mellett, hanem a parkolók külső oldalán lesz a gyalogjáró. Ezen az útszakaszon - ahogy városszerte több helyen - gondot okoz a parkolás. Ennek orvoslására mintegy 20 parkolóhely létesül az egyirányú utca menetirány szerinti bal oldalán. Ezek kialakításakor a tervezők ügyeltek arra is, hogy minél kevesebb zöldterület, fa essen áldozatául a kétség kívül szükséges bővítésnek.

Egyházi hírek

Római katolikus

Júliusban nem lesz hétköznap szentmise templomunkban. Szombaton a szentmise 18:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz. A plébániairoda nyitva tartása júliusban SZÜNETEL. Sürgős esetben - például temetések - telefonügyeletet tartunk.

Bővebben...

Gyógyszertári ügyelet

„A gyógyszertári ügyelet feladata a SÜRGŐS szükség miatt jelentkező betegek ellátása.” Tiszaújvárosban a gyógyszertári ügyeleti/készenléti szolgálatot július 26-ig (vasárnapig) az Arany Sas Gyógyszertár (Bethlen G. u. 17., tel.: 49/540-688), majd július 27-től (hétfőtől) a Tisza Gyógyszertár (Örösi út 1/A., tel.: 20/20/400-1952) látja el.
A telefonos készenléti szolgálat a legtovább nyitva tartó gyógyszertár zárása után kezdődik és tart másnap reggel 8 óráig. Rendelkezésre állás 30 percen belül.  
Vasárnap és ünnepnapokon az ügyeletes gyógyszertár 8-19 óra között zárt ajtók mellett szolgálja ki a betegeket.   
Gyógyszertárak nyitva tartása:  

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477