Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tiszaújváros ifi Eb-t rendezhet

Az Európai Triatlon Szövetség múlt héten Genfben meghozott döntése értelmében a 2016-os ifjúsági triatlon Európa-bajnokságnak Tiszaújváros adhat otthont.
- Az olasz Renato Bertrandi vezette ETU elnökségénél rendkívül kedvező fogadtatásra talált jelentkezésünk - fogalmazott Lehmann Tibor, aki a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedik. - A múlt hétvégi ETU-kongresszuson megerősített pozitív döntésben meghatározó szerepe volt a Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a Nagyhét szervezőbizottságának társelnöke, valamint dr. Bátorfi Béla, az MTSZ  elnöke által írt támogató levélnek is. A legnagyobb adu azonban az a 2013-ig dr. Márkus Gábor nevével fémjelezett 18 év volt, melynek során megszakítás nélkül világkupákat, több világ- és Európa-bajnokságot is nagy sikerrel rendezett Tiszaújváros. A jövő évi Nagyhéten az ifjúsági Eb-t az első hétvégén hívjuk életre.

Hűvösben jönnek a babák

thumb kr hosegAz elmúlt héten kaptunk meleget-hideget bőséggel, s bizony az erősen változó időjárás a fiatal, egészséges emberi szervezetet is megviselte. Vajon voltak-e komolyabb esetek, mennyivel emelkedett a mentőhívások száma?

Bővebben...

Együttműködés és köszönet

Április második felétől június második feléig a TVK hat üzemében végezték el a nagyjavítási és rekonstrukciós mun-
kálatokat, illetve a tisztítási leállásokat.

Bővebben...

Megújul a szabadidőház

thumb kr felujitasAmint arról már többször beszámoltunk, nagyszabású közterületi- és intézményi felújítási munkálatok zajlanak a nyár folyamán városunkban, s folytatódik a távfűtési vezetékrendszer tavaly megkezdett rekonstrukciója is. Az intézményi felújítások sorába tartozik a Tisza-parti Szabadidőház megújítása is. Akadálymentesítik a bejáratot, az Idősek Klubjában, az Ifjúsági Klubban és a folyosón kicserélik a linóleum burkolatot. A leglátványosabb változás azonban az épület teraszán lesz, melyet 2-3 méterrel kiszélesítenek és a kialakított térkövezet fölé új tetőszerkezetet építenek. A teraszon így asztalokat, padokat is elhelyezhetnek, lehetővé téve, hogy kedvezőtlen - esős - időjárás esetén is lehessen közösségi rendezvényeket tartani a létesítményben.

Egyházi hírek

Római katolikus
Júliusban nem lesz hétköznap szentmise templomunkban. Szom-
baton a szentmise 18:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz. A plébániairoda nyitva tartása július hónapban SZÜNETEL. Sürgős esetben - például temetések - telefonügyeletet tartunk.


Református
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 órától, Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet.


Görög katolikus
Csütörtökön 8:00 Szent Liturgia Nagycsécsen. Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye Sajószögeden, 18:00 utrenye Tiszaújvárosban. Vasárnap 8:30 Szent Liturgia Sajóörösön, 9:30 Sajószögeden, 11:00 Tiszaújvárosban. 17:00 vecsernye. Hétfőn Szent Illés próféta emlékét ünnepeljük, 8:00 Szent Liturgia.
„Azt kérjük, legyen meg az Isten akarata; ez áll leginkább érdekünkben, ez a legbiztonságosabb magunk és azok számára, akikért imádkozunk. Krisztus mindent bőségesen meg fog adni. Ha azonban az önzés legkisebb nyoma van bennünk, semmi sem történik.”


(Áthoszi Szent Porfíriosz atya)


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477