Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Veszélyes hulladék

thumb kr veszelyeshulladekAz önkormányzat és az ECOMISSIO Kft. II. negyedévi veszélyes hulladék gyűjtési akciójának 1. számú mobil begyűjtési pontját új helyszínen, a Lévay úton, a Munkácsy út torkolatával szemben találhatta meg a lakosság (képünkön). Az akció ma fejeződik  be Tisza-part városrészben. A lakosság a Szabadidőházzal szemközti parkolóban lévő gyűjtőponton szabadulhat meg térítésmentesen veszélyes hulladékaitól.

Üdítő műsorfolyam a Tisza Tévében

Kedves Nézőink!
Július 9-től televíziónk karbantartási szünetet tart, ezért július 15-én már felvételről láthatják a Tisza TV műsorait. Elsőként a Sodrás társulat előadásában az Indul a bakterház című darabot tekinthetik meg. Július 22-én az Óz, a nagy varázsló című mesejátékot láthatják, melyet a Derkovits Kulturális Központ fiatal amatőr színjátszói mutattak be. Július 29-én pedig a Tiszaújvárosi Gimnasztráda Emlékek, hangulatok, mozdulatok - Idézetek egy táncos lány naplójából című gálaestjén készült felvételt láthatják.
Élő adással legközelebb augusztus 1-jén, a Triatlon Nagyhét első napján jelentkezünk, s kilenc napon át láthatják majd a Triatlon TV műsorát.
Kellemes nyarat, és jó tévézést kívánunk!

 A Tisza TV szerkesztősége

Tűz a Sajóban

thumb kr sajpA Sajó áruházban működő egyik ventilátor villanymotorja, illetve az álmennyezet égett kis területen július 7-én, kedden délután. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és egy porral oltó készülékkel rövid időn belül eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Tiszaújváros jövőjéért

thumb kr tiszaujvarosjovojeertCsaknem 30 millió forint odaítéléséről döntött a Tiszaúj-város Jövőjéért Alapítvány kuratóriuma, az alábbiak sze-
rint.


- TVK-Mali Triatlon Klub: a Triatlon Nagyhét támogatására és a játszópark üzemeltetésére - 21,5 millió forint.
- Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft.: egy-egy felnőtt és gyermek előadásra Tiszaújvárosban - 2,5 millió forint.
- Tisza Média Műsorkészítő és Szolgáltató Kft.: a Triatlon TV adásainak és a Süsü a Nagyhéten rendezvény támogatására - 1,5 millió forint.
- Tiszaújvárosi Sport Club: nemzetközi és országos versenyek megrendezéséhez - 1 millió forint.
- Derkovits Kulturális Központ: nyári táborok rendezéséhez - 600 ezer forint.
- Zabos Géza Horgászegyesület: a roma nemzetiségűek horgász- és halászengedélyeihez - 600 ezer forint.
- TIFIT SC: országos versenyek rendezéséhez - 500 ezer forint.
- Napraforgó Alapítvány: Elixír hetek rendezvény támogatására - 300 ezer forint.
- Énekszó Baráti Kör: a IV. Keszthelyi Dalünnepen való részvételhez - 300 ezer forint.
- Tisza-Szivárvány Alapítvány: Ősz a Tisza-szigeten programhoz - 200 ezer forint.
- Kaffka Margit Nyugdíjas Klub: Barangolás őseink nyomában kirándulásra - 200 ezer forint.
- Lisztérzékenyek tiszaújvárosi csoportja: jubileumi rendezvényen való részvételhez - 100 ezer forint.
- TIFO Baráti Klub: Határon túli magyar városok nyomában kirándulásra - 100 ezer forint.
- Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda: Mihály napi vásár megszervezésére a Szederinda óvodában - 100 ezer forint.

Vezetékcserék városszerte

thumb kr vezetekcsereTiszaújváros képviselő-testülete a TiszaSzolg 2004 Kft. részére 150 millió forint összegű jegyzett tőke emelést hajtott végre, melyből 100 millió forintot a távhő vezetékhálózat rekonstrukciójára kell fordítani. Folytatódik tehát a tavaly megkezdett program. A munkálatok június végén indultak, 13 helyszínen zajlanak majd, egészen szeptember végéig. Felvételünk a Barcsay tér környezetében készült, ahol négy vezetékszakaszt cserélnek ki július 31-ig. További részletek lapunk 5. oldalán.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477