Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Madárvendég

kr szurkegemGém létére „városlakóvá” vált az a szürke gém, amely hetek óta a városközponti felső tónál szerzi be reggelijét.

Köztisztviselők napja

kr koztisztviselok1997 óta július elseje a köztisztviselők napja. A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal munkatársait egy ünnepi vacsorával köszöntötték ebből az alkalomból.
- A  mi munkánkat igazából rajtatok keresztül, a ti munkátokon keresztül ítélik meg a városlakók és mi ezt nagyon szépen köszönjük - mondta köszöntő beszédében dr. Fülöp György alpolgármester. Bráz György polgármester is köszönetét fejezte ki a hivatal munkatársainak, nem csak a képviselő-testület, hanem a városban élők nevében is.
 - Úgy tekintsetek magatokra, hogy ti vagytok Tiszaújváros lelkiismerete, ti vagytok a város életének a motorja. Az ország nagyon sok hivatalától megkülönböztet benneteket az, ahogyan végzitek a munkátokat: hozzáértően, törvényesen és etikusan - mondta a polgármester.
Dr. Juhos Szabolcs jegyző a köztisztviselők napjáról szólt, mint mondta, kiváló alkalom ez a nap arra, hogy megköszönjék a város érdekében végzett munkát.

Bővebben...

Közterületi- és intézményi felújítások

kr felujitasjoMegkezdődtek a nyári felújítások. Intézményi épületek, közterületek, utcák, járdák, játszóterek újulnak meg, több helyen parkolókat alakítanak ki.
Az önkormányzat a város szinte minden területén tervez felújításokat, beruházásokat. Több helyszínen már zajlanak, máshol az elkövetkező hetekben indulnak a munkálatok.
A Polgármesteri Hivatal Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztálya eddig két közbeszerzési pályázatot írt ki, melyből az egyik már le is zárult.
A Bartók Béla úton, parkoló- és járda felújítás, illetve -építés, Tiszaszederkény városrészben a Bajcsy-Zsilinszky úton útburkolat felújítás és járdaépítés valósul meg.
- A második közbeszerzési eljárás még tart - mondja Vismeg Mónika városüzemeltetési csoportvezető. - Ez a Széchenyi általános iskola udvarának rekonstrukcióját, a Mátyás király út melletti játszótér teljes rekonstrukcióját, illetve a Bethlen Gábor úti körforgalomtól a kiskertekig vezető útszakasz felújítását tartalmazza.

Bővebben...

Egyházi hírek

Római katolikus
Júliusban nem lesz hétköznap szentmise templomunkban. Szombaton a szentmise 18:30-kor, vasárnap 11:00 órakor lesz. A plébániairoda nyitva tartása július hónapban SZÜNETEL Sürgős esetben - például temetések -, telefonügyeletet tartunk.

Bővebben...

Márkus-szobor

kr markusszoborLényegében elkészült az a terület a Dísztó partján, ahol dr. Márkus Gábor egészalakos bronzszobrát állíttatja fel Tiszaújváros önkormányzata. Áll a beton talpazat és elkészült a szobor környezetének díszburkolata is. A szobrot Józsa Lajos készíti, az alkotást augusztus 7-én, a Triatlon Nagyhéten leplezik le.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477