Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Rendőrök és tűzoltók a Tisza-szigeten

kr halaszlebejarasA Tisza-sziget kiürítési tervét is megbeszélték azon a területbejáráson, melyet a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál előtt két héttel tartottak.
A helyszínen rendőrök és tűzoltók egyeztettek a rendezvény szervezőivel, a biztonságról, a tűz- és vagyonvédelemről, valamint a forgalmi rendről.
A szabadtéri rendezvények biztosítását kiemelt feladatként kezelik a védelmi szervek. A halászléfőző fesztiválon is rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, mentősök fogják vigyázni a szigetre érkezők biztonságát. Az elmúlt években több ezer ember látogatott el a szigetre, az eső és a sár ellenére is nagy volt a tumultus a főzők és a vásárosok utcájában is. Idén végre jó időben reménykednek a szervezők, ezért is tették át a rendezvény időpontját július 4-re, a szokásosnál két hónappal korábbra.

Bővebben...

Zárva a járási hivatal

Tájkoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2015. július 1-jén (szerdán) a Közszolgálati Tisztviselők Napján a Tiszaújvárosi Járási Hivatal szervezeti egységei
ZÁRVA tartanak!

Szünetel a rendelés

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. július 01. (szerda) Semmelweis-nap, amely  az egészségügyben  dolgozóknak munkaszü-
neti nap. A szakrendelők, a háziorvosi rendelők és a Fiziko- és Balneoterápiás részleg zárva tartanak.                        
Ez idő alatt a sürgősségi esetek ellátása a központi ügyeleten történik.
Megértésüket köszönjük.

Bővebben...

Zárva lesz a hivatal

kr fvaroshazaTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Köztisztviselői napra való tekintettel - mely az e területen dolgozók számára munkaszüneti nap - július 1-jén, szerdán Tiszaújváros Polgármesteri Hivatalában szünetel az ügyfélfogadás, és nem lesz képviselői fogadóóra sem. Megértésüket köszönjük!
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

A tehetség mecenatúrája

kr mecenasegyesMint ismert, félévente oszt felsőoktatási ösztöndíjakat a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány. A tanulmányi támogatás kritériuma továbbra is a Tiszaújvárosi állandó lakóhely, az első diploma megszerzésére irányuló képzés és a minimum 4,2-es átlag.
A kuratórium idén májusban írta ki a pályázatot, melyre 82 pályamunka érkezett az egyetemi, főiskolai hallgatóktól, ebből 81-et ítéltek támogathatónak. A mecenatúra összege - az előző évekhez hasonlóan - tanulmányi átlagtól függően 34 ezer és 50 ezer forint közötti. A megítélt ösztöndíjak teljes összege 3.528.000 forint.
A június 20-án rendezett átadóünnepségen az önkormányzat részéről jelen volt Bráz György polgármester, dr. Fülöp György alpolgármester és Kiss Zoltán képviselő, volt kuratóriumi elnök.
- Két dolog miatt is fontos ez az alapítvány - hangsúlyozta köszöntőjében az alpolgármester. - Az egyik, hogy elismerjük a tanulmányi teljesítményt, a másik pedig, hogy a fiatalok ne szakadjanak el a várostól.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477