Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Védőnők napja

kr vedonokJúnius 13-a a védőnők napja. Ez alkalomból köszöntötték szerte az országban az egészségügyi dolgozókat. A városi rendelőintézetben megtartott ünnepségen dr. Fülöp György alpolgármester és Pap Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte a terhes- és csecsemőgondozásban nap mint tevékenykedő védőnőket, felhívva a figyelmet munkájuk fontosságára.

Önkéntesek a szigeten

kr onkentesekAz elmúlt években sokan vállaltak önként munkát a halászléfőző fesztiválon.
Segédkeztek a beléptetésnél, s a szervezők keze alá dolgozva mindenben helytálltak, ahol éppen feladat adódott. Így lesz ez az idén is. A Derkovits Kulturális Központ a korábbi években toborzót hirdetett, mely-re szép számmal jelentkeztek. Idén azonban már nem verbuválják a segítőket - tudtuk meg a kulturális intézmény igazgatóhelyettesétől. Bognár Imrétől.
- Nagyon jól együtt tudtunk dolgozni azokkal, akik a korábbi években már tapasztalatot szerezhettek itt a fesztivál sűrűjében, azt gondoltuk idén, hogy a rutinjukra építve őket hívjuk meg segítőknek.

Bővebben...

A vértanúkra emlékeztek

kr vertanuknapjaJúnius 16-án az 1956-os forradalom mártírhalált halt miniszterelnökéről, Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezett meg az ország. Tiszaújváros-ban a hagyományoknak megfelelően néma megemlékezést tartottak a Nagy Imre szobornál.
 1989. június 16-án, az újratemetésen, Budapesten, a Műcsarnok lépcsőjén ravatalozták fel Nagy Imre, Maléter Pál, Gimes Miklós, Losonczy Géza és Szilágyi József koporsóját, valamint a szabadságharc minden hősi halottját jelképező hatodik, üres koporsót.  A kormány és az ellenzék közös szervezésében zajló gyászszertartáson mintegy 250 ezer ember búcsúzott a hősöktől. A mártírok halála a magyar szabadság és demokrácia mélypontja volt, ezzel szemben újratemetésük, a végső tisztesség napja a szabadságért és demokráciáért zajló rendszerváltozás csúcspontja lett. Az ’56-os emlékhelyen az önkormányzat, az intézmények, a gazdasági társaságok, a pártok, civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait és gyújtottak mécsest június 16-án délután.

Az idei első kánikulai hétvége

kr hoseg 5Az idei esztendő eddigi legmelegebb napjait éltük meg a hétvégén. Aki csak tudott, víz közelébe menekült a perzselő hőségben. Ki így, ki úgy hűtötte magát. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő medencéiben szombaton és vasárnap is ezrek lubickoltak. Hétfőn még úgy, ahogy tartotta magát a meleg, de ezt követően 10-15 fokot csökkent a hőmérséklet. Ezen a hétvégén nem lesz forróság, az előrejelzések szerint a jövő héten emelkedik a hőmérséklet 30 fok fölé.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Június 24-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket most a társaságunknál zajló felújítási munkánk miatt telefonon nem, hanem e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16. tehetik fel.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477