Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ballagási ünnepségek

A hétvégén búcsút vesznek tanáraiktól, diáktársaiktól a végzős általános iskolások.
A sort a Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Éltes Mátyás Iskolája nyitja június 12-én, pénteken 11 órakor.
Június 13-án, szombaton „ballagási nagyüzem” lesz. Az állami általános iskola Széchenyi István Iskolájában 8:30-kor, a Hunyadi Mátyás Iskolában 10 órakor kezdődik az ünnepség.
A két egyházi általános iskola közül a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskolában 9 órától, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában 10 órától ballagnak el a végzősök.

Szabadtéri főzés, jótékony célú gyűjtés

kr szigetIntézmények, cégek, civil szervezetek, egyesületek, pártok, baráti társaságok, családok, főzni szerető és tudó közösségek határon innen és túlról.
Ilyen képet festett az elmúlt években a Tisza Sziget főzőutcája. Sokan ragadtak fakanalat, aprították a hozzávalókat, kombinálták az ízeket és fűszerezték különlegesre az étkeket, hogy elnyerhessék a legjobb hal- vagy vadétel főzőjének járó elismerést, no és a jutalmat. Így lesz ez az idén is! Bár még nem végleges a nevezési lista, de már sorakoznak a jelentkezők, van, aki most először, van, aki sokadjára teszteli főzőtudományát kellemes környezetben, barátok közt.
 - Néhány évvel ezelőtt, amikor úgy gondolta a város, hogy újra „felmelegíti” a fesztivált, mi, mint egyetlen közétkeztetési intézmény dolgozói úgy gondoltuk, hogy kint, szabad tűzön is teszteljük főzőtudományunkat. Abban az évben megnyertük a legjobb korhelyhalászlé-főző címet, akkor eldöntöttük, hogy nem hagyunk ki egy évet sem, kimegyünk, újra főzünk és hátha újra díjnyertes lesz az étkünk. Most is készül kis csapatunk - mondja Molnárné Tóth Anita a TIK gazdasági igazgató helyettese.   
A Tisza-szigeti gasztrokulturális rendezvényre szokás szerint ingyenes buszok szállítják majd ki és vissza a vendégeket.

Bővebben...

Átköltözött az okmányiroda

kr okmanyirodaÁtmenetileg átköltözött a Tiszaújvárosi Járási Hivatal Okmányirodai Osztálya. Az okmányiroda még csütörtökön is zárva tart, péntektől pedig már az új helyen, a Tisza út 2/a szám alatt (a használtcikk piaccal szemben) várják az ügyfeleket.  A régi helyen átalakítási munkálatok kezdődnek a Kormányablak létesítése miatt, melyek várhatóan három hónapig tartanak.

Támogatási kérelem

kr ulesTiszaújváros képviselő-testülete kérelmet nyújt be a helyi közösségi közlekedés támogatására - határozott a képviselő-testület június 9-én tartott rendkívüli ülésén.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz benyújtandó pályázat részeként a testület egyebek mellett nyilatkozott arról, hogy a helyi személyszállítási közszolgáltatást december 31-ig folyamatosan fenntartja, illetve, hogy tavaly a helyi közlekedés működtetéséhez, fejlesztéséhez nettó 26.292 ezer forint önkormányzati támogatást számolt el.

Megúsztuk az égszakadást

kr viharViharos szél, zivatarok, jégeső. Az ország számos területén szembesültek az emberek ezekkel az időjárási jelenségekkel. Hétfőn Tiszaújvárosba is betört a szél, dörgött, villámlott, majd leszakadt az ég. De nem volt jég, és a zivatar hamar elvonult. Megúsztuk.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477