Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Beregszászi köszönet

Tisztelt Bráz György Polgármester Úr!
Tisztelt Képviselő-testület!
Köszönetemet fejezem ki Önnek és Tiszaújváros mélyen tisztelt Képviselő-testületének, hogy ezekben a nehéz időkben is azonosulnak céljainkkal, elképzeléseinkkel, valamint a figyelmességért és az önzetlen segítségért, amivel Beregszász magyar nemzetiségű polgárainak érdekeit szem előtt tartva támogatták városunkat. Beregszász magyarországi testvérvárosai közül a Tiszaújvárossal való baráti és testvérvárosi kapcsolata kiemelkedően a legszorosabb és egyben a leggyümölcsözőbb is.
Városuk az elmúlt években nagyban hozzájárult ahhoz, hogy támogatásaik révén az egykoron híres beregszászi labdarúgás újra felemelkedjen, hogy a magyar családok mindennapjai komfortosabbá váljanak és nem utolsó sorban iskoláink diákjai felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

Bővebben...

Költözik az okmányiroda

Tisztelt Ügyfeleink!
A Tiszaújvárosi Járási Hivatal  Okmányirodai Osztálya
2015. június 8-án (hétfőn) 8,00-12,00 és 13,00-16,00 óráig
hosszabbított ügyfélfogadást tart.
Június 9-10-11-én költözés miatt ZÁRVA!

Bővebben...

Halat, vadat, s mi jó falat...

kr halaszleNapra pontosan egy hónap van hátra a Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztiválig.
A területrendezés folyamatos, csakúgy, mint a szervezők közötti egyeztetések, bejárások. A programok gasztronómiai szeletét Tógyer Gyula gondozza, akinek már évtizedes tapasztalata van e téren, no és a főzésben is.
- Szabadtéren készül majd minden étkünk. Lesz halászlé, grillcsülök, sült keszeg, pontyszelet, sertéspörkölt, egészben sült malacok, csak néhány a sok ínycsiklandozó finomság közül, amiket kínálunk majd - mondja Tógyer Gyula, a Sziget Csárda tulajdonosa. - De érkezik még két másik vendéglátós is Egerből és Debrecenből, ők más jellegű étkekkel várják majd a szigetre látogatókat. Akik a versenyen indulnak, azok is többféle étellel próbálkozhatnak. Mivel elég nehéz beszerezni a halat és drágult is, ezért idén még nagyobb hangsúlyt kapnak a tájjellegű ételek. Mindenkinek az ízlésére, fantáziájára, főzőtudományára bízzuk a versenyétel elkészítését. Versenyzők már most jelentkeztek, Bajától Záhonyig érkeznek vendégek, de már külföldről, négy országból is jelezték, hogy részt vesznek a fesztiválon.

Bővebben...

Négycsillagos a gyógy- és strandfürdő

kr strandNégycsillagos minősítést ért el a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő. Az új védjegyet a Magyar Fürdőszövetség május 20-án megtartott közgyűlésén adta át Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár.
A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Fürdőszövetség 2010-ben kezdte el a fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszerének kidolgozását. Az állami védjegyrendszerbe illeszkedő új fürdő-védjegy a fürdőszövetség korábbi minősítési rendszerének a továbbfejlesztése. A minősítési rendszer a fürdőüzemeltetés szakmai szempontjai mellett turisztikai kritériumokat is vizsgál, támpontot adva a fürdők kínálatában való eligazodáshoz. Egyrészt megkülönbözteti az uszodákat, a gyógy-, a wellness, az élmény- és a strandfürdőket egymástól, másrészt a szolgáltatás színvonaláról is képet ad a vendégek számára.
A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő korábbi minősítése 2013 augusztusában járt le, augusztus 29-én történt meg mind a gyógyfürdő, mind a strandfürdő újraminősítése - már az új szempontrendszer alapján. Mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium az idén fogadta el az új védjegyrendszert, így mostantól hivatalos a gyógy- és a strandfürdő négycsillagos minősítése.

Egyházi hírek

Római katolikus
A szentmisék 18:30-kor, szombaton 18:30-kor, vasárnap délelőtt 11:00 órakor lesznek templomunkban.
Vasárnap (június 7.) Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően segítséget kérünk a sátrak felállításához vasárnap reggel 7.00 órára. Kérjük a kedves híveket, hogy 1-1 csokor virággal fejezzük ki tiszteletünket a szentségi Jézus iránt. A virágokat szintén 7.00 órára kérjük elhozni a templomba.
Első pénteken betegek áldoztatása.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477